Do rakúskeho Burgenlandu prišlo od sobotňajšej polnoci vyše 16.600 utečencov

NETKY.SK • 14 September 2015, 09:33 • 2 min
Do rakúskeho Burgenlandu prišlo od sobotňajšej polnoci vyše 16.600 utečencov

NICKELSDORF/VIEDEŇ - Viac než 16.600 utečencov prišlo od polnoci zo soboty na nedeľu z Maďarska do rakúskej spolkovej krajiny Burgenland.

slovakia

left justify in out

Na hraničnom priechode Nickelsdorf zaznamenali za nedeľu príchod celkovo 10.256 ľudí, dnes tam do 06.00 h dorazilo 2400 migrantov. Informovala o tom dnes krajinská polícia rakúsku tlačovú agentúru APA.

 

V najbližších hodinách očakávajú v Nickelsdorfe ďalšie tisíce ľudí smerujúcich do Rakúska z Maďarska. Možným novým miestom hromadného príchodu utečencov sa medzitým stáva aj obec Heiligenkreuz im Lafnitztal, ležiaca pri maďarskej hranici v južnej časti Burgenlandu. Nasvedčuje tomu počet prichádzajúcich ľudí - pokým za celú nedeľu tam dorazilo okolo 1000 utečencov, v noci na dnes do 06.00 h už išlo o 3000 ľudí.

 

Rakúska polícia nemohla poskytnúť prognózy očakávaného počtu ľudí, ktorí by mohli prísť do Heiligenkreuzu počas dňa, avšak APA citovala jej vyjadrenie o tom, že "koniec je v nedohľadne".

 

V Nickelsdorfe momentálne čaká na odbavenie 2500 ľudí, zvyšní utečenci už medzitým odcestovali ďalej. Tamojšia infraštruktúra funguje podľa polície zatiaľ výborne.

 

V Heiligenkreuzi podobnú infraštruktúru v súčasnosti budujú. Zberné centrá sú tam zaplnené, v priebehu dňa sa však riešenie určite nájde, konštatovali miestni predstavitelia. Na oboch miestach podľa nich prebieha všetko "pokojne a usporiadane", situácia je "pod kontrolou", píše APA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies