Do prípadu Chorváta uneseného v Egypte sú zapletené dve skupiny

NETKY.SK • 13 August 2015, 19:17 • 2 min
Do prípadu Chorváta uneseného v Egypte sú zapletené dve skupiny

SARAJEVO - Unesený Chorvát, ktorého v Egypte údajne zabila miestna odnož organizácie Islamský štát (IS), nebol jej rukojemníkom hneď od začiatku.

slovakia

left justify in out

Vyhlásila to dnes chorvátska ministerka zahraničných vecí Vesna Pusičová, podľa ktorej v prípade únosu Tomislava Salopeka pôvodne vystupovala iná skupina.

 

Tridsaťročného muža pracujúceho v Egypte pre francúzsku ropnú spoločnosť uniesli údajne 22. júla v Káhire. Podľa Pusičovej, ktorú cituje agentúra AP, za únosom stojí samostatná skupina. Tá požadovala výkupné od Salopekovho zamestnávateľa, neskôr však prerušila kontakt a vydala ho skupine Sinajská provincia deklarujúcej vernosť IS. Videozáznam s Chorvátom ako rukojemníkom odnože IS sa prvýkrát objavil 5. augusta.

 

"Vtedy už nežiadali peniaze, ale prepustenie moslimiek z egyptských väzníc, čo bolo zlým znamením, pretože okolo 99 percent žien väznených v Egypte sú moslimky a zadržiavatelia nešpecifikovali, koho naozaj požadujú prepustiť," povedala Pusišová počas vystúpenia v chorvátskom prístave Rijeka. "Uzavreli sme to tak, že nemajú žiadnu špecifickú požiadavku a že máme do činenia s dvoma rôznymi organizáciami."

 

Egyptská odnož IS v utorok zverejnila na sieti Twitter informáciu o zabití Salopeka doplnenú fotografiou tela bez hlavy. Oficiálne miesta však usmrtenie doteraz nepotvrdili a pokračujú v pátraní po unesenom i únoscoch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies