Do priemyselného parku v Prešove prichádza nový investor

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 13:55 • 2 min
Do priemyselného parku v Prešove prichádza nový investor

PREŠOV - Do priemyselného parku Záborské, ktorý vlastní mesto Prešov, mieri nový investor.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť LEYARD EUROPE s.r.o., tu chce vybudovať prevádzku, v ktorej sa budú vyrábať elektronické komponenty. Spoločnosť plánuje spustiť výrobu najneskôr do troch rokov od nadobudnutia vlastníckeho práva k nehnuteľnosti. Pre začiatok deklarovala, že vytvorí minimálne 50 nových pracovných miest. V druhej etape plánuje prijať ďalších niekoľko desiatok nových zamestnancov. 

 

Prešovskí mestskí poslanci už schválili predaj pozemku s výmerou jeden hektár za kúpnu cenu 29 eur za štvorcový meter. Prevod schválili ako prípad hodný osobitného zreteľa z dôvodu podpory rozvoja regiónu a tvorby nových pracovných miest. Súčasne kupujúci prejavil záujem o predkupné právo na ďalších 4 271 metrov štvorcových, čo je v kúpnej zmluve zakotvené na dva roky. 

 

Celková cena za hektárový pozemok je 290-tisíc eur. Podľa zmluvy spoločnosť LEYARD EUROPE s.r.o vyplatí mestu 191-tisíc eur do 30 dní od nadobudnutia účinnosti tejto zmluvy. Súčasne kupujúci postaví na pozemku elektrickú a telekomunikačnú prípojku k trafostanici a táto čiastka v plánovanej výške 99-tisíc eur sa započíta do celej transakcie. Skolaudované nové inžinierske siete odovzdá kupujúca strana mestu Prešov do jeho majetku s príslušnou dokumentáciou a zdokladovaním vynaložených nákladov. V kúpnej zmluve sa ďalej uvádza, ako sa strany vyrovnajú v prípade, pokiaľ tieto náklady budú iné, ako sa predpokladá. Prešovská radnica sa súčasne zaviazala, že vybuduje k predávanému pozemku dažďovú kanalizáciu. 

 

Prešovská spoločnosť LEYARD EUROPE s.r.o. vznikla v júni 2013 s čínskym spoločníkom z Hong Kongu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona