Do prezidentských volieb vo Francúzsku pôjde i Jean-Luc Mélenchon

NETKY.SK • 12 Marec 2017, 09:12 • 2 min
Do prezidentských volieb vo Francúzsku pôjde i Jean-Luc Mélenchon

PARÍŽ - Prezidentský kandidát francúzskej krajnej ľavice Jean-Luc Mélenchon oznámil, že sa mu podarilo získať od zvolených činiteľov 500 schvaľovacích súhlasov potrebných na účasť vo voľbách.

slovakia

left justify in out

Tento poslanec Európskeho parlamentu stojí na čele politického hnutia Nepoddajné Francúzsko (FI), podporovaného Komunistickou stranou Francúzska (PCF). Jeho kandidatúru písomne odobrili zákonodarcovia a starostovia.

 

Mélenchon sa vo februári nezhodol na možnom spojenectve so socialistom Benoitom Hamonom, čím by sa predišlo rozkolu v stredoľavicovom spektre. Podľa prieskumov budú obaja vyradení hneď v prvom kole volieb 23. apríla.

 

Odhaduje sa, že do druhého, rozhodujúceho májového kola prejdú bývalý minister hospodárstva Emmanuel Macron a líderka Národného frontu (FN) Marine Le Penová. Hoci obaja majú podporu 26 percent, očakáva sa víťazstvo Macrona.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies