Do pražskej Lucerny zavíta projekt Slovenskí muži vracajú úder

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 10:39 • 2 min
Do pražskej Lucerny zavíta projekt Slovenskí muži vracajú úder

BRATISLAVA - Populárni slovenskí speváci a hudobníci sa 2. októbra predstavia v pražskej Lucerne v rámci hudobného projektu Slovenskí muži vracajú úder, ktorý vzniká ako pokračovanie minuloročnej ženskej verzie projektu Slovenské divy v Prahe.

slovakia

left justify in out

Na pódium známej českej koncertnej sály sa tentoraz postavia interpreti ako Štefan Margita, Peter Nagy, Vašo Patejdl, Pavol Hammel, Peter Cmorik, Martin Harich, Thomas Puskailer, Adam Ďurica, Robo Opatovský, La Gioia, Štefan Kocian a ďalší. Niektorí z nich vystúpia v Lucerne po dlhých rokoch, pre niektorých bude koncert, naopak, premiérou.

V takomto zložení sa podľa slov hlavného producenta koncertu Martina Franceho nestretli ani na Slovensku. „Bude to pre nich taký megaslovenský Silvester v Prahe a príležitosť zažiariť spoločne pred českým publikom. Niektorí z nich si v Lucerne zaspievajú po desať, dvadsať, tridsať či štyridsaťročnej pauze a niektorí z nich budú mať možnosť zaspievať si tam po prvý raz, čo výrazne zvyšuje atraktivitu projektu,“ vysvetlil France počas pondelňajšej tlačovej konferencie.

Po ich boku si v Lucerne zaspieva aj niekoľko hostiek. Svoju účasť zatiaľ potvrdili speváčky Heidi Janků a Monika Bagárová. Okrem nich sa diváci môžu tešiť aj na vystúpenie Martina Franceho a folklórneho súboru Vánok z Veľkých Kapušian. Všetkých interpretov pritom bude sprevádzať Rozhlasový Big Band Gustava Broma na čele s Vladimírom Valovičom.

O hovorené slovo sa počas večera postarajú moderátorské legendy Českej televízie Saskia Burešová, Marie Tomsová, Marie Retková a Hana Heřmánková. V takejto zostave sa moderátorky stretli naposledy počas predrevolučných Silvestrov.

Organizátori koncertu zároveň uzavreli spoluprácu s nadačným fondom Muži proti rakovine. Sto korún z každej predanej vstupenky tak poputuje na konto boja proti rakovine prostaty, pričom peniaze budú použité na preventívne programy spojené s bojom s touto chorobou.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies