Do Poľska sa chystá na duel s Gréckom 20.000 ruských fanúšikov

NETKY.SK • 14 Jún 2012, 12:29 • 2 min
Do Poľska sa chystá na duel s Gréckom 20.000 ruských fanúšikov

Do Poľska sa chystá na duel s Gréckom 20. 000 ruských fanúšikov - Futbal Na posledný duel Ruska v rámci A-skupiny proti Grécku sa do Poľska chystá približne 20.

slovakia

left justify in out

img

Na posledný duel Ruska v rámci A-skupiny proti Grécku sa do Poľska chystá približne 20.000 ruských priaznivcov. To je dvakrát toľko, ako bolo vo Varšave v utorok, keď došlo medzi poľskými a ruskými fanúšikmi ku krvavým potýčkam.
      Polícia zadržala počas incidentu 184 osôb, z toho 156 bolo Poliakov a väčšina zo zvyšných 28 ľudí mala ruskú národnosť. "Bezpečnostné opatrenia budú primerané potenciálnemu riziku," uviedol minister vnútra Jacek Cichocki.
      Medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a poľským premiérom Donaldom Tuskom prebehol v stredu telefonický rozhovor, ktorého cieľom je zabezpečiť maximálnu bezpečnosť pre priaznivcov oboch táborov. Medzi oboma krajinami panujú dlhodobo napäté politické vzťahy, ktoré v apríli 2010 prehĺbila havária lietadla s vtedajším poľským prezidentom Lechom Kaczynskim na palube. Lietadlo padlo na územie ruského mesta Smolensk. Tragédiu neprežila ani jedna z 96 osôb na palube.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies