Do podujatia Piknik&Bike sa zapojili aj cyklisti s telesným hendikepom

NETKY.SK • 8 August 2015, 15:56 • 2 min
Do podujatia Piknik&Bike sa zapojili aj cyklisti s telesným hendikepom

BRATISLAVA - Cyklisti s telesným hendikepom dnes bez problémov zvládli podujatie Piknik&Bike bez bariér.

slovakia

left justify in out

Spolu s ostatnými prešli 48-kilometrovú trasu zo Stupavy do Čunova na Divokú vodu v poriadku aj preto, že celá trasa je bezbariérová.

 

Na štarte v Stupave bolo o 10.00 hod 20 cyklistov. Pri Eurovei sa k nim pridalo ďalších desať a do cieľa na Divokú vodu dojazdilo napokon 30 cyklistov. Boli medzi nimi aj telesne hendikepovaní cyklisti. Dvaja z Česka a jeden zo Štrby. „Keď som sa niekde zastavil, tak ma kamaráti potiahli, potlačili. Spoločnými silami sme to zvládli“, povedal pre TASR. Na trati boli viaceré zastávky na občerstvenie, ktoré v horúcom počasí pomohli účastníkom podujatia načerpať nové sily. Nie každý štartoval už v Stupave. Niektorí cyklisti sa k pelotónu pridali až v Bratislave.

 

Podujatie Piknik&Bike od roku 2012 pomáha propagovať cykloturizmus, cyklotrasy kraja a poskytuje možnosti aktívneho oddychu pre celé rodiny. „Tento rok sme ho rozšírili o príležitosť aj pre telesne hendikepovaných cyklistov“, uviedol pre TASR predseda Bratislavského kraja (BSK) Pavol Frešo, „lebo chceme, aby aj hendikepovaní cyklisti mohli zažiť toto podujatie a užiť si takúto trasu." Podľa Freša cyklojazda mala upozorniť aj na to, že nie všetky úseky cyklotrás na území hlavného mesta sú bezbariérové a bolo by potrebné odstrániť obmedzenia pre cyklistov s postihnutím.

Podujatie tento rok organizuje BSK spolu a Občianskym združením (OZ) Parasport 24, ktoré už osem rokov spoločne so slovenskými televíziami pripravuje charitatívne cyklistické podujatia a pomáha hendikepovaným ľuďom. "Toto je prvá akcia, v ktorej sa spájame s Bratislavským krajom a som presvedčený, že aj tentoraz pomôžeme sociálne slabším ľuďom, ktorým život ešte viac sťažilo telesné postihnutie," uviedol pre TASR predseda OZ Miroslav Buľovský. Výnos z tomboly, na ktorú dnes prispeli návštevníci na Divokej vode, odovzdali organizátori trom telesne postihnutým cyklistom a 7-ročnému Matthiasovi Molnárovi. Ten zatiaľ chodí o barlách, ale jeho mama Erika verí, že onedlho už bude môcť chodiť sám, aj sa bicyklovať. „Aby sme dosiahli stav bez vozíka, museli sme absolvovať viacero rehabilitácií. Zdravotná poisťovňa preplatí len základné rehabilitácie, ostatné si hradíme sami. Takže sme odkázaní na pomoc občianskych združení a neziskové organizácie“, povedala pani Molnárová.

 

Podujatie Piknik&Bike bez bariér na Divokej vode v Čunove ukončí skupina The Backwards.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies