Do Plzne príde hviezdne City, obhajca začína doma proti CSKA

NETKY.SK • 16 September 2013, 10:28 • 2 min
Do Plzne príde hviezdne City, obhajca začína doma proti CSKA

PLZEŇ - Ôsmimi zápasmi v skupinách A až D odštartuje v utorok večer hlavná fáza futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 a hneď na úvod ponúkne súboj zaujímavý aj z pohľadu slovenského fanúšika.

slovakia

left justify in out

Český majster Viktoria Plzeň sa predstaví doma proti hviezdami nabitému Manchestru City, ktorému budú mať možnosť čeliť až traja slovenskí legionári - brankár Matúš Kozáčik a útočníci Marek Bakoš s Michalom Ďurišom. Stopér Marián Čišovský je dlhodobo zranený.

Plzeň v generálke na zápas so City remizovala v najvyššej domácej súťaži na pôde Liberca 1:1. "Veľmi sa teším na zápas s Manchestrom City. Prvýkrát je Liga majstrov priamo v Plzni a my sme veľmi radi, že sme sem túto súťaž dostali. Budeme si to chcieť užiť, ale zároveň predviesť kvalitný výkon," povedal stredopoliar David Limberský, ktorý už boje v základnej skupine LM zažil v sezóne 2011/2012. "Hrať doma Ligu majstrov je splnený sen. Oproti Barcelone alebo AC Miláno hrá City trochu odlišný futbal. Sú to Angličania a ich hra je viac fyzická. Na druhej strane disponujú množstvom zahraničných hráčov, takže kvalita City je obrovská. Môže sa však stať, že nás súper podcení," dodal Limberský, ktorého tím v predkolách na ceste do skupinovej fázy vyhral všetkých šesť zápasov a piatimi zásahmi k tomu pomohol Čišovský.

City napriek nespornej kvalite tímu nedokázal aj vinou nemilosrdného žrebu postúpiť v predošlých dvoch sezónach do jarného osemfinále LM, teraz bude mať tretí pokus a neúspech si nepripúšťa. Doviesť tím do vyraďovacej fázy by mal skúsený kormidelník Manuel Pellegrini. "Musíme rešpektovať každého súpera a ísť od zápasu k zápasu. Toto mužstvo má jednoznačne na to, aby postúpilo, ale nesmieme podceniť ani Plzeň ani CSKA Moskva. Favoritom skupiny je Bayern, no mohli by sme mu zmariť jeho plány," povedal Pellegrini. V ďalšom zápase D-skupiny Bayern Mníchov hostí CSKA Moskva a iný ako trojbodový zisk si obhajca trofeje nepripúšťa. Premiéru na lavičke Bayernu v európskej pohárovej súťaži si odkrúti kouč Pep Guardiola, ktorý koncom augusta získal s Bavormi prvú trofej - európsky Superpohár.

Manchester United v A-skupine privíta na Old Trafforde nemecký Bayer Leverkusen. V drese "červených diablov" bude chýbať potrestaný portugalský krídelník Nani. "Alex Ferguson povedal, že toto je jeden z najťažších žrebov v Lige majstrov, ktorý United dostal. Ak to povedala osobnosť jeho rangu, tak to musí byť pravda," vyhlásil kouč United David Moyes, ktorý prevzal kormidlo po uznávanom Sirovi v lete. V San Sebastiane sa predstaví Šachtar Doneck, ktorý si v piatok predohral ligový zápas a šokujúco prehral s Karpatami Ľvov (2:3).

Tradičný účastník skupinovej fázy LM Olympiakos Pireus hrá doma proti Parížu St. Germain, ktorého hviezdny tím sa po dvoch remízach v Ligue 1 začína pomaly rozbiehať. Zlatan Ibrahimovič a spol. vyhrali posledné tri zápasy, v piatok uspeli v Bordeaux (2:0) a patrí im 3. priečka v tabuľke. V Pireu nastúpi favorit bez zraneného brazílskeho stopéra Alexa, ktorého by mohla nahradiť nová akvizícia PSG Marquinhos. V drese domácich by mal operovať na krídle slovenský reprezentant Vladimír Weiss. "Uvedomujeme si, že od nás fanúšikovia očakávajú postup, ale musíme si ho vybojovať na ihrisku. Teší ma forma hráčov, proti Bordeaux sa výkon približoval mojim predstavám," vyhlásil kouč PSG Laurent Blanc. V ďalšom zápase "céčka" je Benfica Lisabon doma veľkým favoritom proti Anderlechtu Brusel.

Juventus Turín nenašiel premožiteľa v trinástich úvodných zápasoch skupinovej fázy LM. Teraz hrá taliansky majster v Kodani, kde by podľa papierových predpokladov mal natiahnuť túto šnúru o ďalší dielik. Real Madrid odštartuje v Istanbule v súboji s domácim Galatasarayom svoju púť za 10. trofejou LM. "Musíme hrať lepšie v obrane, inak nám Galatasaray môže spôsobiť veľké problémy," varoval kouč Realu Carlo Ancelotti, ktorého tím remizoval v lige 2:2 s Villarrealom. V drese "bieleho baletu" by nemal v základe chýbať najdrahší hráč sveta Gareth Bale, Walesan sa už pri svojej premiére cez víkend uviedol gólom.

program utorňajších zápasov Ligy majstrov 2013/2014 (začiatky stretnutí o 20.45 SELČ):
A-skupina:
Manchester United - Bayer Leverkusen /rozhodca Damir Skomina (Slov.)/
Real Sociedad San Sebastian - Šachtar Doneck /Ovidiu Hategan (Rum.)/
B-skupina:
FC Kodaň - Juventus Turín /Ivan Bebek (Chorv.)/
Galatasaray Istanbul - Real Madrid /Mark Clattenburg (Angl.)/
C-skupina:
Benfica Lisabon - Anderlecht Brusel /Manuel Gräfe (Nem.)/
Olympiakos Pireus - Paríž SG /Felix Brych (Nem.)/
D-skupina:
Bayern Mníchov - CSKA Moskva /Gianluca Rocchi (Tal.)/
Viktoria Plzeň - Manchester City /Paolo Tagliavento (Tal.)/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona