Do play off KHL idú ´česko-slovenskí´ nováčikovia, Donbass je mimo hry

NETKY.SK • 18 Február 2013, 12:10 • 2 min
Do play off KHL idú ´česko-slovenskí´ nováčikovia, Donbass je mimo hry

Do play off KHL idú ´česko-slovenskí´ nováčikovia, Donbass je mimo hry - Hokej Dvaja z trojice nováčikov Kontinentálnej hokejovej ligy Slovan Bratislava a HC Lev Praha si hneď vo svojej premiérovej sezóne v KHL zahrajú aj v jej nadstavbovej časti. Pred br

slovakia

left justify in out

img

Dvaja z trojice nováčikov Kontinentálnej hokejovej ligy Slovan Bratislava a HC Lev Praha si hneď vo svojej premiérovej sezóne v KHL zahrajú aj v jej nadstavbovej časti. Pred bránami play off o Gagarinov pohár zostal len ukrajinský Donbass Doneck vedený slovenským trénerským duom Július Šupler, Miroslav Miklošovič. O účasť medzi najlepšími prišiel až v záverečných troch domácich zápasoch, keď sa pred neho dostal na ôsmu postupovú pozíciu dobre finišujúci Atlant Mytišči. V základnej časti suverénne triumfoval SKA Petrohrad so 115 bodmi a stal sa víťazom Pohára kontinentu.

Okrem hráčov Slovana si v 5. ročníku KHL zahrajú vo vyraďovacej fáze na Západe Dominik Graňák (Dinamo Moskva), Rastislav Staňa (CSKA Moskva), Marcel Hossa, Tomáš Surový, Lukáš Cingel (HC Lev Praha), na listine zranených je stále Ľuboš Bartečko. Na Východe budú hrať play off Tomáš Záborský (Omsk), Martin Cibák (Nižnekamsk), Štefan Ružička (Ufa) a na jej listine zranených ešte stále figuruje obranca Ivan Baranka.

Mimo bojov play off zostali na Západe Ján Laco, Peter Podhradský, Tomáš Matoušek (Doneck), Ján Lašák, Branko Radivojevič, Jaroslav Obšut (Spartak Moskva) a po Šuplerovi a Miklošovičovi aj asistent trénera v Diname Minsk Ľubomír Pokovič. Na Východe budú v play off chýbať Rastislav Špirko, Branislav Mezei (Jekaterinburg), Tomáš Starosta (Mansijsk). Všetci títo budú hrať len tzv. Pohár nádejí.

Najlepším strelcom základnej časti sa stal Sergej Moziakin (Magnitogorsk) s 35 gólmi a stal sa zároveň aj jej najproduktívnejším hráčom so 76 bodmi (35+41). Najlepším brankárom podľa percentuálnej úspešnosti zákrokov sa stal Stanislav Galimov (Mytišči) s 94,3, podľa priemeru inkasovaných gólov na zápas Rastislav Staňa s 1,76. Staňovi podľa percentuálnej úspešnosti patrí 3. miesto, na 9. skončil Jaroslav Janus s 92,8, Ján Laco, ktorý pre zranenie zasiahol do zápasového rytmu až neskôr, ju mal 91,3 a patrí mu 24. priečka a Ján Lašák s 90,9, po svojom príchode do moskovského Spartaka na začiatku tohto roku, skončil tridsiaty. Ľubomír Višňovský, ktorý Slovanu vypomáhal počas výluky v NHL, strávil spomedzi obrancov najviac času na ľade 24:51 min. Brankárom s najväčším počtom vychytaných núl (8) sa stal Vasilij Košečkin (Čerepovec), štvrtá priečka v tomto ukazovateli patrí Janusovi (5).

V doterajšej histórii KHL si na Gagarinov pohár siahli traja slovenskí hokejisti. Prvým bol Roman Kukumberg, ktorý sa z jeho zisku tešil v sezóne 2009/10 v tíme AK Bars Kazaň, v sezóne 2010/11 ho so Salavatom Julajev Ufa získal Tomáš Starosta a v uplynulom ročníku sa z neho tešil Dominik Graňak (Dinamo Moskva), pričom bol zároveň aj prvým Slovákom, ktorý po vzore NHL mohol tento 18 kg vážiaci pohár ukázať aj svojim fanúšikom na Slovensku. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies