Do platnosti vstúpili nové cestovné a obchodné pravidlá medzi Kubou a USA

NETKY.SK • 17 Január 2015, 07:52 • 2 min
Do platnosti vstúpili nové cestovné a obchodné pravidlá medzi Kubou a USA

WASHINGTON - Do platnosti vstúpili dnes nové cestovné a obchodné pravidlá medzi Kubou a Spojenými štátmi. Podľa spravodajského webu stanice BBC ide o najväčší obrat v bilaterálnej politike medzi týmito dvoma krajinami za posledných viac ako 50 rokov.

slovakia

left justify in out

Na základe nových pravidiel budú môcť americkí občania používať kreditné karty na Kube a americké spoločnosti vyvážať niektoré technológie na Ostrov slobody. Americkí občania budú mať ďalej možnosť vyviesť z Kuby alkohol a tabak v hodnote 100 dolárov. 

 

Spojené štáty dnes na revanš v rámci zmien zrušil niektoré obmedzenia pre cestovanie, investovanie a obchod, čím uvoľnili embargo voči Kube, ktoré je v platnosti po desaťročia. Tieto zmeny sú súčasťou minulomesačnej dohody o obnovení vzťahov, zmrazených po roku 1961.
      

Letecká spoločnosť United Airlines oznámila vo štvrtok plán začať s pravidelnými letmi na Kubu, ktoré by vypravovala z Hustonu a Newarku. Začiatkom tohto týždňa ukončili kubánski predstavitelia proces prepúšťania 53 politických väzňov, ktorých oslobodenie bolo tiež súčasťou tejto historickej dohody.
      

Na postupnej normalizácii vzájomných vzťahov medzi USA a Kubou po desaťročiach blokád sa v decembri dohodli najvyšší predstavitelia oboch krajín, dodal web BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies