Do platnosti v Kanade vstúpil sporný protiteroristický zákon

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 07:09 • 2 min
Do platnosti v Kanade vstúpil sporný protiteroristický zákon

TORONTO - V Kanade vstúpil v piatok do platnosti zákon, na základe ktorého bude môcť krajina odobrať kanadské občianstvo osobám s dvojitým štátnym občianstvom obvineným z terorizmu, vlastizrady, špionáže pre cudziu vládu alebo iných závažných trestných činov. Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nová právna norma sa stretla s ostrou kritikou verejnosti. Dvojica právnikov z provincie Ontario iniciovala i súdny spor, argumentujúc tým, že ide o porušenie ústavy. Sprísňovanie opatrení ohľadom boja proti terorizmu súvisí s kampaňou premiéra Stephena Harpera pred blížiacimi sa októbrovými federálnymi voľbami.

 

Kanada, ako aj iné západné štáty, už niekoľko mesiacov čelí snahám zradikalizovanej mládeže odísť na Blízky východ a pridať sa tam k džihádistom. Od začiatku roku úrady zaregistrovali stúpajúci počet mladých ľudí, ktorým sa podarilo dostať do Sýrie. Niekoľkých sa podarilo lokalizovať vďaka aktivitám na sociálnych sieťach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies