Do Piešťan sa po roku vracia Pochod čertov

NETKY.SK • 9 December 2018, 12:12 • 2 min
Do Piešťan sa po roku vracia Pochod čertov

PIEŠŤANY – Do Piešťan sa po roku vráti kontroverzné podujatie Krampus – pochod čertov. Kým vlani pochodovalo centrom kúpeľného mesta asi 40 postáv v maskách čertov, v tomto roku ich organizátori sľubujú niekoľkokrát viac. Pochod čertov sa uskutoční v uliciach Piešťan v sobotu 15. decembra, organizuje ho súkromná spoločnosť.

slovakia

left justify in out

Rovnako ako pred rokom, aj teraz prebieha petícia proti čertom v Piešťanoch. Na rozdiel od minulého roka sa však touto akciou nezaoberalo mestské zastupiteľstvo.

 

„Na plagátoch sa už v tomto roku objavilo aj logo mesta Piešťany ako spoluorganizátora, a tak sa podľa všetkého nezopakuje komická situácia z minulého roku a nič nezabráni tomu, aby 150 rakúskych čertov predviedlo nezabudnuteľné čertovské remeslo, na ktoré sa tešia tisíce fanúšikov tejto kontaktnej šou,“ uviedli k tohtoročnému Pochodu čertov organizátori v tlačovej správe. Tohtoročný Krampus – pochod čertov bude podľa nich väčší a lepší ako pred rokom, predĺži sa aj jeho trať. Novinkou bude veľkokapacitný stan pre 2000 ľudí, v ktorom bude program pre platiacich záujemcov s čertami, Petrom Nagyom a skupinou Indigo.

Čertov sa zastala aj etnologička Ivana Hluchová, podľa ktorej sú tieto postavy súčasťou tradičnej ľudovej kultúry. „Postava čerta bola neodmysliteľnou súčasťou aj tzv. obchádzkových hier, určite sprevádzal Mikuláša a anjela pri obchádzaní dediny či mesta, a bol a stále je súčasťou fašiangových sprievodov. A to nielen na Slovensku, ale aj v mnohých iných krajinách,“ potvrdila organizátorom pochodu. Pred rokom pritiahli čerti do centra Piešťan napriek antikampani asi 10-tisíc ľudí, v tomto roku ich organizátori zo spoločnosti B and R očakávajú ešte viac.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies