Do Piešťan Balej, návrat Filipa a Ručkaya

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 14:17 • 2 min
Do Piešťan Balej, návrat Filipa a Ručkaya

PIEŠŤANY - Vedenie extraligového klubu ŠHK 37 Piešťany v predchádzajúcich dňoch podpísalo zmluvy s novými hráčmi, do kúpeľného mesta prichádzajú Jozef Balej, Richard Filip a Jakub Ručkay. Filip s J. Ručkayom sa do Piešťan vracajú po krátkej pauze.

slovakia

left justify in out

Z minuloročného kádra budú v Piešťanoch pokračovať brankár Patrik Rybár a útočník Marcel Holovič.

 

Tridsaťtriročný krídelník Jozef Balej naposledy pôsobil v českom Chomutove, predtým aj v Plzni, Brne a Třinci. Úvod sezóny 2011/2012 absolvoval v Slovane Bratislava v KHL. V minulosti sa mu podarilo prepracovať sa v zámorí do profesionálnej NHL, v ktorej za Montreal, New York Rangers a Vancouver odohral 18 zápasov s bilanciou 1 gól a 5 asistencií. 

 

O dva roky mladší Jakub Ručkay v minulosti strávil v rodných Piešťanoch takmer tri sezóny, k Váhu sa vracia po necelých dvoch ročníkoch v neďalekej Nitre. Tridsaťdvaročný obranca Richard Filip prichádza do Piešťan po ročnej pauze, ktorú si vyplnil pôsobením v rumunskom Brašove. 

 

Hokejisti Piešťan začnú so spoločnou prípravou v nedeľu 2. augusta, zapojí sa do nej viacero odchovancov, ktorí budú bojovať o miesto na extraligovej súpiske. Z obrancov budú chcieť trénera Lea Gudasa presvedčiť o svojich kvalitách Tomáš Hluch, Matej Svetlík, Filip Vatrt, Andrej Mrázik a Martin Žitňanský. O miesto v útoku sa "pobijú" Filip Hudec či navrátilec zo zámoria Ondrej Valo. 

 

Vedenie klubu ŠHK 37 Piešťany je v kontakte aj s ďalšími hráčmi, s ktorými rokuje o možnej spolupráci. Informácie pochádzajú z oficiálneho webu klubu. 

 

Aktuálna podoba kádra ŠHK 37 Piešťany (zdroj: oficiálny web klubu): 
Brankár: Patrik Rybár 
Obrancovia: Richard Filip, Tomáš Hluch, Matej Svetlík, Filip Vatrt, Andrej Mrázik, Martin Žitňanský 
Útočníci: Jozef Balej, Jakub Ručkay, Marcel Holovič, Filip Hudec, Ondrej Valo 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona