Do Petrohradu dnes pricestovali rodičia podozrivého z útoku v metre

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 12:23 • 2 min
Do Petrohradu dnes pricestovali rodičia podozrivého z útoku v metre

MOSKVA - Rodičia predpokladaného páchateľa útoku v petrohradskom metre dnes pricestovali z Kirgizska do Petrohradu, informovala televízia Rossija-24.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajcu televízie matka predpokladaného samovražedného atentátnika, 22-ročného Akbaržona Džalilova, pred novinármi uviedla, že neverí, že tento útok, ktorý si vyžiadal 14 obetí na životoch a desiatky zranených, spáchal jej syn. Agentúra Interfax napísala, že Džalilovovi rodičia by mali identifikovať telo predpokladaného atentátnika a podrobia sa výsluchu. V utorok ich vypočúvala aj polícia v kirgizskom meste Oš.

 

Agentúra TASS dnes s odvolaním sa na kirgizský Štátny výbor pre národnú bezpečnosť informovala, že etnický Uzbek Džalilov sa z Kirgizska do Ruska odsťahoval v 16 rokoch. Zdroje v ruských bezpečnostných zložkách pre TASS uviedli, že Džalilov nebol objektom ich záujmu. Jeho meno nie je v žiadnych databázach s menami osôb podozrivých z extrémizmu. V Rusku nebol vyšetrovaný ani stíhaný.

 

Strýko podozrivého dnes pre kirgizský spravodajský portál 24.kg vyhlásil, že jeho synovec nebol extrémistom, aj keď do mešity chodieval pravidelne. Kirgizské médiá napísali, že takmer hneď po teroristickom útoku v Petrohrade rodina Džalilovovcov, žijúca v meste Oš, "niekam zmizla", a to vrátane mladšieho brata podozrivého.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona