Do pátrania po zmiznutom lietadle nasadia ponorku

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 07:47 • 2 min
Do pátrania po zmiznutom lietadle nasadia ponorku

PERTH - Do pátrania po zmiznutom malajzijskom dopravnom lietadle po prvý raz nasadia ponorku, ktorou sa hlboko v Indickom oceáne pokúsia zistiť, či signály zachytené ďalšími zariadeniami pochádzajú z čiernych skriniek tohto stroja. Oznámilo to dnes austrálske koordinačné centrum.

slovakia

left justify in out

Let MH370 malajzijských aerolínií sa stratil 8. marca krátko po štarte z Kuala Lumpuru do Pekingu s 227 pasažiermi a 12 členmi posádky na palube.
      

Pátracie tímy sú teraz presvedčené, že poznajú približné miesto trosiek lietadla Boeing 777 - okolo 1550 kilometrov severozápadne od austrálskeho Perthu. Pokračujú v práci na základe štyroch zvukových signálov, ktoré by mohli pochádzať z jeho čiernych skriniek, uviedla agentúra Reuters.
      

Podľa šéfa austrálskeho koordinačného centra Angusa Houstona sú tieto štyri signály dosiaľ najsľubnejšou stopou. Houston novinárom v Perthe tiež povedal, že posádka lode Ocean Shield vypustí pod vodu čo najskôr automatickú ponorku Bluefin 21, ktorú poskytlo vojenské námorníctvo USA. Zariadenie môže vytvoriť sonarovú mapu oblasti s cieľom zmapovať prípadné trosky na morskom dne.
      

Batérie čiernych skriniek sú dva týždne po 30-dňovej predpokladanej životnosti, preto sa pátranie po nich teraz sústredí na sonar a kamery ponorky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies