Do pátrania po vraku nezvestného letu MH370 sa zapojili aj Maldivy

NETKY.SK • 10 August 2015, 12:33 • 2 min
Do pátrania po vraku nezvestného letu MH370 sa zapojili aj Maldivy

MALE - Maldivská vláda sa rozhodla zapojiť do prebiehajúcej medzinárodnej pátracej operácie po vraku nezvestného lietadla malajzijských aerolínií, ktoré zmizlo pred takmer rokom a pol nad Indickým oceánom.

slovakia

left justify in out

Krok tejto ázijskej ostrovnej krajiny prišiel po tom, ako na jej pobrežie vyplavilo niekoľko úlomkov, ktoré môžu patriť tragickému letu číslo MH370, informovali dnes webové spravodajské noviny International Business Times.

 

"Pozornosť na tieto úlomky sme upriamili po tom, ako pri Réunione objavili kus hľadaného vraku," uviedol hovorca maldivskej polície na margo nálezu spred niekoľkých týždňov. Najväčší z nálezov má dĺžku až osem metrov.

Ak sa potvrdí, že zvyšky nájdené na Maldivách patria hľadanému Boeingu 777, experti budú musieť prepracovať pravdepodobný kurz jeho letu. Lietadlo s 239 osobami na palube zmizlo vlani v marci na trase z Pekingu do Kuala Lumpuru.

 

Na základe najnovšieho vývoja situácie Malajzia oficiálne požiadala maldivskú vládu o pomoc pri pátraní. Kuala Lumpur takisto oslovil v tejto záležitosti aj africké ostrovné štáty Madagaskar a Maurícius.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies