Do pátrania po nezvestnom lietadle z Malajzie sa zapojí aj NASA

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 17:40 • 2 min
Do pátrania po nezvestnom lietadle z Malajzie sa zapojí aj NASA

WASHINGTON - Americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) pomôže pri medzinárodnom pátraní po lietadle spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré zmizlo 8. marca počas pravidelného letu z Kuala Lumpuru do Pekingu s 239 osobami na palube.

slovakia

left justify in out

Šéf NASA Charles Bolden nariadil, aby sa preskúmali všetky možnosti, ako by jeho úrad mohol prispieť k vypátraniu zmiznutého Boeingu 777. Informáciu priniesla dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu NASA.
      

Podľa hovorcu by sa mali okrem iného vyhodnotiť zábery zo satelitov a Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS, ktoré dokážu identifikovať objekty väčšie ako 30 metrov. Všetky relevantné poznatky NASA postúpi ďalej kompetentným úradom, zdôraznil hovorca.
      

Kuala Lumpur už skôr informoval, že na pátraní po stroji sa v rôznej miere a na rôznej úrovni spolupodieľa celkovo už 26 krajín.
      

Malajzijské médiá s odvolaním sa na tamojších vyšetrovateľov uviedli, že lietadlo sa mohlo nebezpečným manévrom, vystúpením do enormnej výšky a poklesom na hranicu únosnosti, vyhnúť radarom a preletieť možno aj cez Bengálsky záliv koridorom smerujúcim na Blízky východ. Túto informáciu však žiadne oficiálne miesta zatiaľ nepotvrdili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona