Do pátrania po Čechovi unesenom v Líbyi sa zapojil aj Interpol

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 19:09 • 2 min
Do pátrania po Čechovi unesenom v Líbyi sa zapojil aj Interpol

PRAHA - Po českom občanovi, ktorého spoločne s ďalšími ôsmimi cudzincami uniesli minulý týždeň extrémisti v Líbyi, pravdepodobne ozbrojenci z tamojšej odnože tzv. Islamského štátu, pátra už aj Interpol. Ten dnes na svojej internetovej stránke zverejnil identitu nezvestného Čecha, ako aj jeho fotografiu s podpisom.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom české elektronické médiá a internetové servery.
     

Pavel Hrůza (50) mal v inkriminovanom čase na sebe podľa zverejneného popisu zlatý prívesok s podkovou, náramkové hodinky a pri sebe mobilný telefón značky Prestigio.

     

ČR vyslala do regiónu, konkrétne do neďalekého Tuniska, dvoch diplomatov už krátko po prepade v areáli ropného poľa Ghaní v centrálnej časti Líbye, v ktorom ozbrojenci zanechali osem zavraždených príslušníkov bezpečnostných zložiek a z ktorého uniesli deväť cudzincov z ČR, Rakúska, ako aj Bangladéša, Filipín a Ghany, všetko pracovníkov rakúskej spoločnosti VAOS.
     

Nikto však zatiaľ netuší, či sú unesení živí a ak áno, kde ich únoscovia zadržiavajú.
     

Žiadne požiadavky únoscov zatiaľ nie sú známe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona