Do pátrania po Aničke sa pustila aj armáda – s lopatami

NETKY.SK • 22 Október 2010, 07:06 • 2 min
Do pátrania po Aničke sa pustila aj armáda – s lopatami

Do pátrania po Aničke sa pustila aj armáda – s lopatami

slovakia

left justify in out

img

Prípad už viac ako týždeň nezvestnej deväťročnej Aničky Janatkovej z Prahy dostáva nové, smutné obrysy.
      Polícia sa dnes vrátila do lokality chátrajúcej záhradkárskej kolónie v pražskej štvrti Trója a na pomoc si povolala aj asi 50 príslušníkov vojenskej polície vybavených lopatami a čakanmi. Skupinky policajtov a vojakov s mapami kopú na viacerých miestach.
      "Pátracie tímy na mieste preverujú informácie, ktoré polícia získala od muža zaisteného v rámci vyšetrovania. Muž má k danej lokalite vzťah, často sa tam pohyboval," informovala dnes hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová. Dotyčná osoba zatiaľ obvinená nebola.
      Okrem kriminalistov, uniformovaných policajtov a vojakov sú v Tróji aj hasičskí špecialisti zo Záchranného integrovaného systému s výcvikom pre ťažko dostupný terén.
      Anička Janatková je nezvestná už od minulej stredy. Dievča sa stratilo v pražskej štvrti Trója cestou domov zo školy v oblasti, kde je veľká chátrajúca záhradkárska kolónia. Opakované nasadenie veľkého počtu policajtov, psovodov i helikoptéry k nájdeniu Aničky neviedlo. Minulý víkend na pátranie v Tróji česká polícia povolala aj svojich kolegov-kynológov zo Slovenska. Novú stopu však ani psy zo Slovenska nenašli.
      Verziu o tom, že deväťročná školáčka sa mohla stať obeťou trestného činu, živí od začiatku pátrania nález školskej tašky a fľaše na nápoje. Tie boli zahrabané v zemi a údajne miesto úkrytu bolo aj prikryté akousi ťažkou doskou.
      Otec nezvestnej pred niekoľkými dňami v TV Nova ponúkol potenciálnym únoscom výkupné až 3,5 milióna Kč (140.000 eur), ale nikto sa neozval.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona