Do pásma Gazy pricestovali lídri Hamasu; budú tam rokovať o prímerí s Izraelom

NETKY.SK • 3 August 2018, 13:50 • 2 min
Do pásma Gazy pricestovali lídri Hamasu; budú tam rokovať o prímerí s Izraelom

GAZA - V exile žijúci predstavitelia politického orgánu hnutia Hamas, ktoré kontroluje pásmo Gazy, pricestovali do tohto blokovaného územia, aby sa zúčastnili na rozhovoroch o Egyptom sprostredkovanom prímerí s Izraelom, napísala v piatok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa webstránky palestínskej tlačovej agentúry Safa sú piatkové rokovania na vysokej úrovni prvými, na ktorých sa v Gaze zišli všetci členovia politického orgánu Hamasu.

 

Podľa správy, ktorú citovala agentúra AP, delegácia pricestovala z exilu ešte vo štvrtok večer. Do pásma Gazy prišiel aj zakladateľ ozbrojeného krídla Hamasu Sálih Árúrí, po ktorom pátra Izrael.

 

Nemenovaní predstavitelia Hamasu ďalej uviedli, že členovia delegácie dostali záruky, že na nich Izrael nezaútočí. Podľa nich nastal aj posun, ktorý by viedol k prímeriu, a to by zasa mohlo otvoriť cestu Organizáciou Spojených národov riadenej obnove Gazy.

 

Ako doplnila AP, izraelský premiér Benjamin Netanjahu v týchto dňoch zrušil plánovanú cestu do Južnej Ameriky a na nedeľu zvolal mimoriadne zasadnutie vlády k najnovšiemu vývoju v Gaze.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies