Do parlamentu by sa dostalo sedem strán, medzi nimi aj OĽaNO - NOVA

NETKY.SK • 11 December 2015, 10:32 • 2 min
Do parlamentu by sa dostalo sedem strán, medzi nimi aj OĽaNO - NOVA

BRATISLAVA - V prípade, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend, do Národnej rady SR (NR SR) by sa dostalo sedem strán, medzi nimi aj strana OĽaNO - NOVA. Ako vyplýva z výsledkov prieskumu verejnej mienky agentúry Focus, ľudia by dali najviac hlasov Smeru-SD, a to 38,4 percenta.

slovakia

left justify in out

S ním by šla do parlamentu z druhého miesta aj strana Sieť so ziskom 13,4 percenta, nasleduje KDH so 7,4 percenta a Most-Híd so 6,6 percenta. Do parlamentu by sa dostala i strana OĽaNO - NOVA, tú podporilo 6,4 percenta respondentov. Svojich poslancov v NR SR by mala aj strana SNS, ktorej dalo svoje hlasy 6,3 percenta opýtaných ako aj SaS, tú podporilo 5,3 percenta.

 

Smer-SD by mal v parlamente 69 kresiel, Sieť 24, KDH 13, Most-Híd 12, OĽaNO-NOVA a SNS by mali zhodne po 11 mandátov a SaS 10. Pred bránami parlamentu by podľa prieskumu zostali strany ako SMK, SDKÚ-DS, ĽS Naše Slovensko (Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, pozn. SITA), Šanca, KSS, TIP, SKOK, Sme rodina - Boris Kollár či Strana zelených.

 

Agentúra Focus robila prieskum verejnej mienky vo forme osobného dopytovania od 1. do 8. decembra. Reprezentatívnu vzorku tvorilo 1 004 respondentov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia. Respondenti odpovedali na otázku: "Predstavte si, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce strany. Ktorej strane by ste dali svoj hlas?" Voliť by podľa prieskumu išlo 72,9 percenta opýtaných, 16,6 percenta by sa na voľbách nezúčastnilo, zvyšných 10,5 percenta nevedelo, resp. nechcelo odpovedať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies