Smer si výrazne pohoršil jeho preferencie klesli o viac ako 4 percentá

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 13:05 • 2 min
Smer si výrazne pohoršil jeho preferencie klesli o viac ako 4 percentá

BRATISLAVA - Ak by sa konali voľby v máji, do parlamentu by sa dostalo osem politických strán. Z nich najväčšie preferencie má Smer-SD, a to 33,2 percenta. To predstavuje 58 mandátov. Oproti aprílu, kedy získal 37,4 percenta, si Smer-SD pohoršil. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý realizovala agentúra FOCUS v dňoch 5. až 13. mája na vzorke 1067 respondentov.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste by skončila Sieť, ktorú by volilo 10,7 percenta opýtaných, čo je 18 poslaneckých kresiel. Oproti aprílu si pohoršila o 0,2 percenta. KDH zaznamenalo 0,5-percentný pokles. So 16 mandátmi je treťou najsilnejšou stranou v parlamente. Podľa agentúry FOCUS získala 9,4 percenta.

 

Naopak, polepšili si OĽaNO a Most-Híd. Obyčajní majú aktuálne 7,8 percenta (14 mandátov), čo je o 0,8 percenta viac ako minulý mesiac. O jeden mandát menej by mal Most-Híd so 7,4 percentami, čo je o 0,2 percentá viac ako v apríli.

 

Rovnako 13 kresiel by mala SNS. Podľa prieskumu ju podporuje 7,3 percenta opýtaných. Minulý mesiac to bolo 5,7 percenta respondentov.

 

O 1,4 percenta stúpla SMK, s aktuálnymi 5,4 percentami a deviatimi kreslami by prekročila brány parlamentu. Na päťpercentnej hranici sa ocitla SaS. Jej farby by v NR SR tiež hájili deviati poslanci. V porovnaní s aprílom si pohoršila o 0,3 percenta.

 

Do Národnej rady SR by sa nedostala NOVA (2,4 percenta). S rovnakou podporou skončil aj TIP a o 0,1 percenta menej má SDKÚ-DS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies