Do osemfinále Inter, Barcelona, Schalke, Lyon, Valencia i ManU

NETKY.SK • 25 November 2010, 08:38 • 2 min
Do osemfinále Inter, Barcelona, Schalke, Lyon, Valencia i ManU

Do osemfinále Inter, Barcelona, Schalke, Lyon, Valencia i ManU

slovakia

left justify in out

img

V stredajších zápasoch futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 v skupinách A až D si postup do jarného osemfinále vybojovali obhajca Inter Miláno, FC Barcelona, Manchester United, Olympique Lyon, FC Valencia i Schalke 04. Pridali sa tak ku kvintetu Chelsea Londýn a Olympique Marseille (súperi Žiliny v F-skupine), Real Madrid, Bayern Mníchov a AC Miláno.
      V A-skupine Tottenham na White Hart Lane zdolal oslabený Werder Brémy suverénne 3:0 a môže sa tešiť z postupu. V druhom súboji obhajca trofeje Inter Miláno vyhral nad holandským majstrom Twente Enschede 1:0 a zverenci španielskeho trénera Rafela Beniteza tiež dokázali spečatiť postup.
      Bundesligové Schalke 04 Gelsenkirchen vyhralo v B-skupine nad Olympique Lyon 3:0 a preskočilo francúzsky tím na čele tabuľky. Nemcov dostal do vedenia už v 13. minúte Jefferson Farfán, v 20. minúte na 2:0 zvýšil holandský kanonier Klas-Jan Huntelaar, ktorý dielo dokonal presným zásahom v 90. minúte. Slovenský reprezentant Erik Jendrišek absolvoval zápas na lavičke náhradníkov. V druhom súboji skupiny sa zrodilo prekvapenie, keď Hapoel Tel Aviv vyhral doma nad Benficou Lisabon vysoko 3:0 a zaknihoval prvú výhru v skupine. Keďže má Lyon lepšie vzájomné zápasy s Lisabonom (2:0, 3:4), prehra "orlov" ho posunula do osemfinále.
      V C-skupine sa v "bitke o Britániu" medzi Glasgowom Rangers a Manchestrom United na Ibrox Parku vyhrali hostia 1:0, čo "červeným diablom" zaistilo postup. O výhre rozhodol gólom z penalty Wayne Rooney. V drese domácich, ktorí sympaticky väčšinu zápasu odolávali tlaku hostí, nastúpil v základnej zostave aj slovenský reprezentant Vladimír Weiss a na ihrisku vydržal do 80. minúty. Španielska FC Valencia rozhodla zápas s outsiderom z Bursasporu už v prvom polčase, ktorý vyhrala 4:0 a Turkov opäť odsúdila do úlohy fackovacieho panáka. Valencia si konečným triumfom 6:1 rovnako zabezpečila účasť medzi elitnou 16-kou vo vyraďovacej časti.
      Katalánsky gigant FC Barcelona si odviezol suverénnu výhru 3:0 z ihriska Panathinaikosu Atény a už sa môže tešiť na boje vo vyraďovacej fáze. Tri body zariadili tímu kouča Pepa Guardiolu góly Pedra a Lionela Messiho. Hráči ruského Rubinu Kazaň zvíťazili doma nad FC Kodaň 1:0 a udržali sa v postupovej hre. V tabuľke im patrí tretia priečka so 6 bodmi, na druhých Dánov (7) však už strácajú len bod. O zisku prvej výhry Kazane v skupine rozhodol v nadstavenom čase prvého dejstva z penalty Christian Noboa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies