Do operácie Resolute Support v Afganistane odchádza 14 vojakov

NETKY.SK • 30 December 2016, 13:33 • 2 min
Do operácie Resolute Support v Afganistane odchádza 14 vojakov

RUŽOMBEROK - Minister obrany SR Peter Gajdoš (nominant SNS) sa dnes v priestoroch Základne mobilných komunikačných a informačných systémov v Ružomberku rozlúčil so 14 vojakmi, ktorí odchádzajú plniť úlohy do Afganistanu v rámci operácie Resolute Support.

slovakia

left justify in out

"V Afganistane budú príslušníci jednotky plniť úlohy od januára do mája. Budú zabezpečovať plnenie úloh podpory komunikácie, spojenia a s tým spojené úlohy administrácie a udržiavania týchto systémov vo veliteľstve misie a v špeciálnych silách," povedal minister obrany.

 

Doplnil, že aktuálne majú Ozbrojené sily (OS) SR 272 vojakov na misiách na Cypre, v Bosne a Hercegovine, v Afganistane, na Blízkom východe a v Gruzínsku. "Táto jednotka patrí do podriadenosti NATO – tretieho spojovacieho práporu. Bola trikrát na misii ISAF a teraz je na tretej rotácii na misii Resolute Support v Afganistane," doplnil Gajdoš.

 

Úlohou odchádzajúcej jednotky je podľa jej veliteľa Jána Lamanca v prvom rade zabezpečiť komunikačné a informačné technológie pre veliteľstvo misie v Afganistane. "Je to stále špecifické, či je to už takto medzi sviatkami alebo niekde uprostred roka, je to stále odchod od rodiny. Takže, je to väčšinou ťažké. Ale musíme sa s tým vysporiadať, keďže sme vojaci a je to naším poslaním," dodal Lamanec.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies