Do operácie EUFOR-ALTHEA v Bosne a Hercegovine odchádza z Martina 19 vojakov

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 14:06 • 2 min
Do operácie EUFOR-ALTHEA v Bosne a Hercegovine odchádza z Martina 19 vojakov

MARTIN – Jeden rok bude v zahraničnej operácii EUFOR-ALTHEA v Bosne a Hercegovine pôsobiť 19 vojakov Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR), ktorí sa dnes na slávnostnom nástupe v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine rozlúčili s príbuznými.

slovakia

left justify in out

Podľa štátneho tajomníka Ministerstva obrany SR Mariána Saloňa pôsobí v súčasnosti v tejto operácii 41 vojakov a z 19 vojakov budú tri ženy.

 

"Na operácii EUFOR-ALTHEA sa podieľame ako krajina od jej začiatku v roku 2004 a dodnes sa tam vystriedalo viac ako 750 vojakov. Obrovské poďakovanie patrí všetkým vojakom, ktorí tam doteraz pôsobili, pretože odvádzajú veľmi dobrú prácu. Robia veľmi dobré meno Slovenskej republike a prispievajú k zabezpečeniu stability a bezpečnosti v Bosne a Hercegovine," povedal Saloň.

 

"Obrovské poďakovanie patrí aj ich rodinným príslušníkom. Pretože postupne to začínalo šesťmesačnou rotáciou, potom to bola deväťmesačná a táto rotácia odchádza na 12 mesiacov. Takže 12 mesiacov budú odlúčení od svojich rodín. Ale pevne verím, že si kontakty budú udržiavať, aby tá pohoda bola zabezpečená na obidvoch stranách," zdôraznil štátny tajomník ministerstva obrany.

 

V zahraničnej operácii EUFOR-ALTHEA bude 19 vojakov OS SR pôsobiť v Sarajeve v kempe Butmir a na monitorovacích pracoviskách. Doposiaľ sa v operácii vystriedalo 758 príslušníkov OS SR, z toho 23 žien. V aprílovej rotácii budú stiahnuté dve a nasadené tri ženy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies