Do oceánu pri Havaji sa zrútil vojenský vrtuľník, nezvestných je päť ľudí

NETKY.SK • 17 August 2017, 12:48 • 2 min
Do oceánu pri Havaji sa zrútil vojenský vrtuľník, nezvestných je päť ľudí

HONOLULU - Skupina zložená zo záchranárov mnohých služieb prehľadáva oceán pri pobreží amerického ostrovného štátu Havaj a pátra tam po piatich vojakoch, ktorí sa nachádzali na palube vojenského vrtuľníka, keď sa počas nočného výcviku zrútil.

slovakia

left justify in out

Hovorca armády uviedol, že iný vrtuľník zúčastňujúci sa na výcviku stratil vizuálny a rádiový kontakt s nezvestným strojom UH-60 Black Hawk v utorok neskoro večer.

 

Na palube boli dvaja piloti a traja členovia posádky. Armáda oznámila, že upovedomila rodiny vojakov.

 

Pátracie a záchranné posádky hasičského zboru z havajského hlavného mesta Honolulu našli kusy trupu a prilbu približne tri kilometre od pobrežného pásma Kaena Point, ktoré sa nachádza na najzápadnejšom výbežku Oahu, jedného z Havajských ostrovov.

 

V apríli zahynul jeden člen posádky a dvaja ďalší utrpeli zranenia, keď sa helikoptéra armády zrútila na golfové ihrisko v americkom štáte Maryland.

Jedenásť členov posádky zahynulo v roku 2015, keď sa vojenský vrtuľník zrútil do vôd pri Floride.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies