Do obytnej štvrte Lagosu sa zrútilo lietadlo - približne 150 mŕtvych

NETKY.SK • 4 Jún 2012, 08:09 • 2 min
Do obytnej štvrte Lagosu sa zrútilo lietadlo - približne 150 mŕtvych

Do obytnej štvrte Lagosu sa zrútilo lietadlo - približne 150 mŕtvych - Svet Dopravné lietadlo s približne 150 osobami na palube sa dnes zrútilo na budovu v husto obývanej štvrti nigérijského Lagosu. K nehode došlo krátko pred pristátím na letisku v hospod

slovakia

left justify in out

img

Dopravné lietadlo s približne 150 osobami na palube sa dnes zrútilo na budovu v husto obývanej štvrti nigérijského Lagosu. K nehode došlo krátko pred pristátím na letisku v hospodárskej metropole krajiny, kam smerovalo z Abuje. Prvé správy hovorili o tom, že k havárii došlo po štarte z letiska v Lagose.
      Svedkovia uviedli, že videli, ako lietadlo vrazilo do budovy a vybuchlo.  Podľa niektorých pred zrážkou zasiahlo elektrické vedenie. Presný počet mŕtvych zatiaľ nebolo možné určiť. Podľa šéfa nigérijského úradu pre civilné letectvo Harolda Denurena je prakticky vylúčené, že nehodu mohol prežiť niekto na palube Boeingu MD83 domácej spoločnosti Dana Air. 
      Letecké nehody v Nigérii, druhej najväčšej ekonomike Afriky, sú relatívne častým javom, aj keď po vlne katastrof z roku 2005 došlo k určitému zlepšeniu.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona