Do obchodov príde úplne nová Barbie

NETKY.SK • 13 Február 2019, 20:53 • 2 min
Do obchodov príde úplne nová Barbie

BRATISLAVA – Kto by nepoznal bábiku barbie. Ešte aj malý chlapci v škôlkach vedia kto to je. Tak ako postupne mení móda aj spoločnosť na výrobu týchto hračiek pre deti musela prejsť určitými zmenami a prispôsobiť sa dnešnej dobe. Výsledkom toho je, že do obchodov sa dostávajú stále netradičnejšie kúsky. Kolekcia by mala prísť na trh v USA okolo júna.

slovakia

left justify in out

Nová kolekcia od spoločnosti Matell prinesie na trh Barbie na vozíku. A to ešte len začíname, pretože okrem tejto netradičnej novinky príde aj model s protézou namiesto nohy. Spoločnosť sa aj takýmto spôsobom snaží priblížiť k tým najmenším. Bábika na vozíku, alebo s protézou potom nemusí v deťoch evokovať strach z toho, keď uvidia niekoho s takýmto postihnutím aj vonku na ulici.

 

img

 

S novinkami akoby sa roztrhlo vrece, pretože aj Ken prešiel premenou. Vlasy bude mať zapletené do tzv. dredov. Tento štýl účesu je u mladých mužov čoraz viac populárnejší a keďže barbie ide s dobou, musí ísť aj jej partner ken.

 

 

Čo sa týka postavy Barbie, tak najväčšie zmeny budú menšie poprsie, širší driek a čo je asi celkom prekvapujúce, výraznejšie ramená. Je to aj obraz dnešnej doby, kedy ženy už nepotrebujú byť štíhle aby zaujali.

 

 

Za posledné roky sa v obchodoch ponúka široký sortiment týchto bábik. Rok 2017 bol napríklad pre Barbie zlomový v tom, že do obchodov sa dostal model v moslimskej podobe s hidžábom. Je to veľmi dobrý ťah spoločnosti, ktorá sa takýmto spôsobom snaží deťom vykresliť charakteristiku dnešnej doby, a to masovú globalizáciu, integráciu alebo prepájanie rôznych kultúr sveta. Deti sa taktiež nebudú musieť báť, alebo im to nepríde divné, pokiaľ uvidia ženu na ulici celú zahalenú. Veď predsa takú bábiku majú aj doma na poličke medzi hračkami, takže takéto oblečenie je v poriadku.

 

 

Minulý rok to bola zase novinka v podoba Barbie robotickej inžinierky. Dnešné trojročné deti už vedia zavolať z mobilu, používať aplikácie, internet či hrať videohry. Tak prečo by bábika nemohla mať vlastnosti vyštudovaného inžiniera?

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies