Do Nórska bez Surového, v nominácii ho nahradil Gašparovič

NETKY.SK • 17 Február 2013, 19:57 • 2 min
Do Nórska bez Surového, v nominácii ho nahradil Gašparovič

V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na blížiaci sa Turnaj troch krajín v Nórsku nastala ďalšia zmena. Zdravotné problémy vyradili z účasti v Stavangeri útočníka pražského Leva Tomáša Surového, ktorého v kádri nahradí reprezentačný nováčik Jakub Gašparovič.

slovakia

left justify in out

Útočník trenčianskej Dukly rozšíril počet hráčov z domácej Tipsport extraligy, ktorí budú reprezentovať v Nórsku, už predtým dostali pozvánku útočníci Marcel Haščák s Tomášom Marcinkom z Košíc a Michael Vandas z Popradu. "Tomáš Surový má zdravotné problémy, ktoré mu neumožňujú reprezentovať na najbližšej medzinárodnej akcii. Musí podstúpiť vyšetrenia a oddychovať," povedal len deň po oznámení nominácie pre hockeyslovakia.sk generálny manažér národného tímu Otto Sýkora: "S trénerom Vladimírom Vůjtkom sme sa rozhodli povolať do reprezentácie Jakuba Gašparoviča z Dukly Trenčín. Jeho výkony sledujeme už dlhšiu dobu, v širšom hľadáčiku sme ho mali už aj v minulej sezóne. Jakub je mladý a perspektívny útočník, verím, že blížiaca medzinárodná konfrontácia ho posunie v jeho hokejovom raste."

Aj tretia medzinárodná konfrontácia slovenskej reprezentácie v sezóne 2012/2013 tak nebude z pohľadu zloženia tímu podľa pôvodných predstáv generálneho manažéra Otta Sýkoru a reprezentačného trénera Vladimíra Vůjtka. Už predtým musel kouč oželieť účasť obrancu Dominika Graňáka, či útočníka Tomáša Záborského a v pondelkovom stretnutí KHL si zranil achilovku ďalší pilier slovenskej obrany Ivan Baranka. Nominovaní reprezentanti budú mať zraz v Bratislave v utorok popoludní, v stredu 6. februára sa tím vydá na cestu z Viedne cez Londýn do Stavangeru, kde vo štvrtok absolvuje tréning. V piatok nastúpia zverenci trénera Vladimíra Vůjtka proti Švajčiarsku, v sobotu ich v Stavangeri preveria domáci Nóri. 

Aktualizovaná nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na Turnaj troch krajín v Stavangeri (7.-9. februára 2013): 
brankári - Jaroslav Janus (Slovan Bratislava, 2 zápasy/0 gólov), Ján Laco (Donbass Doneck/Ukr., 18/0) 

obrancovia - Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR, 9/0), Kristián Kudroč (Sibir Novosibirsk/Rus., 33/2), Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus., 45/0), Juraj Mikuš (Lev Praha/ČR, 8/0), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk/Rus., 126/5), Ivan Švarný (Slovan Bratislava, 47/1), René Vydarený (HC České Budějovice/ČR, 81/3), Ján Brejčák (HC Litvínov/ČR, 3/0) 


útočníci - Martin Bartek (HC Pardubice/ČR, 16/7), Mário Bližňák (Slovan Bratislava, 28/1), Jakub Gašparovič (Dukla Trenčn, 0/0), Marcel Haščák (HC Košice, 30/2), Marcel Hossa (HC Lev Praha/ČR, 104/26), Libor Hudáček (Slovan Bratislava, 18/4), Roman Kukumberg (Slovan Bratislava, 92/20), Tomáš Marcinko (HC Košice, 6/0), Juraj Mikúš (Lev Praha/ČR, 66/15), Peter Ölvecký (Slovan Bratislava, 12/1), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus., 100/16), Rastislav Špirko (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus., 24/3), Michael Vandas (HK Poprad, 2/0).

Program Turnaja troch krajín v Stavangeri:  Štvrtok 7. februára: Nórsko - Švajčiarsko (19.00)  Piatok 8. februára: Švajčiarsko - Slovensko (19.00)  Sobota 9. februára: Slovensko - Nórsko (16.00)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona