Do nominácie USA nedostal najlepší strelec Landon Donovan

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 10:03 • 2 min
Do nominácie USA nedostal najlepší strelec Landon Donovan

STANFORD - Najlepší strelec histórie americkej futbalovej reprezentácie Landon Donovan sa nedostal do konečnej 23-člennej nominácie na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročného útočníka, ktorý sa snažil dostať na svoj štvrtý svetový šampionát v kariére, nevybral tréner Jürgen Klinsmann, ktorý sa rozhodol popri Jozym Altidorovi a Clintovi Dempseym uprednostniť dvojicu Aron Johannsson a Chris Wondolowski. Do záverečnej nominácie sa nedostali ani obrancovia Brad Evans, Clarence Goodson a Michael Parkhurst, stredopoliari Joe Corona a Maurice Edu a útočník Terrence Boyd.

 

"Bolo to jedno z najťažších rozhodovaní v mojej trénerskej kariére. Hráči urobili všetko, aby sa dostali do výberu a ja som im musel povedať, že nie sú súčasťou vybraného 23-členného tímu. Absolútne chápem ich veľké sklamanie, vedia, že mám voči ním veľký rešpekt," uviedol tréner Jürgen Klinsmann. 

 

Donovan strelil v 156 stretnutiach za USA 57 gólov a desaťročie bol tvárou reprezentácie. "Chcel som hrať v Brazílii a som veľmi sklamaný. Budem však podporovať mojich priateľov a spoluhráčov. Verím v ďalší rozvoj amerického futbalu," vyhlásil Donovan. V americkom tíme je len šesť hráčov, ktorí hrali aj na majstrovstvách sveta 2010. V JAR sa pred štyrmi rokmi predstavili brankári Tim Howard a Brad Guzan, stredopoliar Michael Bradley, útočníci Jozy Altidore a Clint Dempsey a obranca DaMarcus Beasley, ktorého teraz ako prvého Američana v histórii čaká štvrtý šampionát kariéry. 

Konečná nominácia USA na majstrovstvá sveta 2014: 
Brankári: Brad Guzan (Aston Villa, Angl.), Tim Howard (Everton, Angl.), Nick Rimando (Real Salt Lake) 
Obrancovia: DaMarcus Beasley (Puebla, Mex.), Matt Besler (Kansas City), John Brooks (Hertha Berlín, Nem.), Geoff Cameron (Stoke, Angl.), Timmy Chandler (Norimberg, Nem.), Omar Gonzalez (Los Angeles), Fabian Johnson (Hoffenheim, Nem.), DeAndre Yedlin (Seattle) 
Stredopoliari: Kyle Beckerman (Salt Lake), Alejandro Bedoya (Nantes, Fr.), Michael Bradley (Toronto), Brad Davis (Houston), Mix Diskerud (Rosenborg Trondheim, Nór.), Julian Green (Bayern Mníchov, Nem.), Jermaine Jones (Besiktas Istanbul, Tur.), Graham Zusi (Kansas City) 
Útočníci: Jozy Altidore (Sunderland, Angl.), Clint Dempsey (Seattle), Aron Johannsson (AZ Alkmaar, Hol.), Chris Wondolowski (San Jose).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies