Do nominácie Argentíny na MS 2018 sa nezmestil Icardi. Prečo? Dôvod je prozaický...

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 10:55 • 2 min
Do nominácie Argentíny na MS 2018 sa nezmestil Icardi. Prečo? Dôvod je prozaický...

BUENOS AIRES - Útočník Interu Miláno Mauro Icardi bude chýbať na futbalových majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna - 15. júla). Dvadsaťpäťročnému zakončovateľovi vyšla sezóna v Taliansku, strelil v 34 ligových zápasoch 29 gólov, figuroval aj v predbežnej nominácii, no napokon sa do výberu Jorgeho Sampaoliho nezmestil. Dôvodom však nie je forma, ale oveľa prozaickejšia záležitosť...

slovakia

left justify in out

Icardi pravdepodobne doplatil na to, že mal pred časom aféru so ženou spoluhráča Maxima Lopéza, ktorý je dobrým priateľom Lionela Messiho. Icardi s ňou mal nielen románik, ale po rozvode s Lopézom si ju vzal a adoptoval aj jej tri deti, píše server sport.onet.pl. 

 

A tak napriek tomu, že Icardi už tri roky patrí k najlepším strelcom silnej talianskej ligy, v zápase Argentíny sa naposledy predstavil v roku 2013. Lionel Messi sa vraj svojho času vyjadril, že ak bude v nominácii Icardi, on nepríde... Icardi sa tak do užšieho kádra argentínskej reprezentácie jednoducho nezmestil a v tomto prípade platí okrídlená veta "Za všetkým hľadaj ženu".

 

Naopak, do Ruska pocestuje Sergio Agüero, hoci od marca nehral a stále sa zotavuje zo zranenia kolena. Súčasťou 23-člennej reprezentácie sú aj Lionel Messi, Paulo Dybala a Gonzalo Higuaín či veterán Javier Mascherano, ktorý momentálne pôsobí v Číne.

Argentína sa na predošlých MS 2014 v Brazílii prebojovala až do finále, kde nestačila na Nemecko (0:1 po predĺžení). Na šampionáte v Rusku sa predstaví v základnej D-skupine, kde sa postupne stretne s Islandom, Chorvátskom a Nigériou.

Nominácia Argentíny na futbalové MS 2018 v Rusku (14. júna - 15. júla):

Brankári: Sergio Romero (Manchester United/Angl.), Willy Caballero (FC Chelsea/Angl.), Franco Armani (River Plate)

Obrancovia: Gabriel Mercado (FC Sevilla/Šp.), Nicolás Otamendi (Manchester City/Angl.), Federico Fazio (AS Rím/Tal.), Nicolás Tagliafico (Ajax Amsterdam/Hol.), Marcos Rojo (Manchester United/Angl.), Marcos Acuňa (Sporting Lisabon/Portug.), Cristian Ansaldi (FC Turín/Tal.), Eduardo Salvio (Benfica Lisabon/Portug.)

Stredopoliari: Javier Mascherano (Che-pej China Fortune/Čína), Ángel Di María (Paríž St. German/Fr.), Éver Banega (FC Sevilla/Šp.), Lucas Biglia (AC Miláno/Tal.), Manuel Lanzini (West Ham United/Angl.), Giovani Lo Celso (Paríž St. Germain/Fr.), Maximiliano Meza (Independiente)

Útočníci: Lionel Messi (FC Barcelona/Šp.), Sergio Agüero (Manchester City/Angl.), Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala (obaja Juventus Turín/Tal.), Cristian Pavón (Boca Juniors)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona