Do Nižnej Myšle začali sťahovať kontajnerové byty z košického Luníka IX

NETKY.SK • 24 Jún 2010, 14:23 • 2 min
Do Nižnej Myšle začali sťahovať kontajnerové byty z košického Luníka IX

Do Nižnej Myšle začali sťahovať kontajnerové byty z košického Luníka IX

slovakia

left justify in out

Košice/Nižná Myšľa 24. júna (TASR) - Demontovať a sťahovať kontajnerový obytný dom s 15 bytmi do zosuvmi pôdy postihnutej obce Nižná Myšľa v okrese Košice - okolie začali dnes ráno montéri na košickom sídlisku Luník IX.
Práce koordinuje odbor civilnej ochrany a krízového riadenia Obvodného úradu Košice - okolie. Ako uviedol pracovník odboru Jozef Pleško, dokončiť sťahovanie by mali do piatku 25. júna. Všetko však závisí od počasia, pretože v lokalite, kde budú znovu montovať kontajnerový dom, je terén, v ktorom by ťažké nákladné vozidlá v prípade dažďa len ťažko manévrovali.
Cenu sťahovania Pleško nespresnil. "Firma prisľúbila zľavu, tak uvidíme," dodal.
Kontajnerový dom osadia na bezpečnom mieste vo východnej časti obce. Ako povedal pre TASR starosta Marian Karvanský, prístupovú cestu k lokalite už vybudovali a osadzovaniu bytov nič nebráni. Kontajnery si rozdelilo 15 rodín. Ak samospráve neurobí škrt cez rozpočet počasie, sťahovať by sa tam mohli už do mesiaca, dodal starosta.
Zosuvmi pôdy po dlhotrvajúcich dažďoch bolo v zosuvnom území  Nižnej Myšle začiatkom júna zasiahnutých 42 domov, z nich 25 je podľa statikov v havarijnom stave a musia ich zbúrať.
Kontajnerový dom darovalo Nižnej Myšli mesto Košice za symbolické euro. Pôvodne mal slúžiť ako sociálne bývanie na košickom sídlisku Luník IX, ale tamojší nájomníci sa doň odmietli sťahovať údajne kvôli vysokým nákladom na bývanie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies