Do Nigeru prišla nová skupina 14 predstaviteľov Kaddáfího režimu

NETKY.SK • 9 September 2011, 19:25 • 2 min
Do Nigeru prišla nová skupina 14 predstaviteľov Kaddáfího režimu

Do Nigeru prišla nová skupina 14 predstaviteľov Kaddáfího režimu

slovakia

left justify in out

img

Nová skupina 14 predstaviteľov režimu líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího sa nachádza v nigerskom meste Agadez. Medzi nimi je aj generál Alí Kana - Tuarég, ktorý viedol Kaddáfího jednotky na juhu Líbye. Informovala dnes o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zložky afrického štátu Niger.
      Nigerské zdroje uviedli, že v skupine sú štyria vysokopostavení predstavitelia Kaddáfího režimu vrátane dvoch generálov. Meno druhého z generálov nezverejnili.
      Reportér Reutersu v Agadeze informoval, že štyria najbližší spolupracovníci Kaddáfího sú ubytovaní v hoteli, ktorý patrí Kaddáfímu.
      "Skupina pricestovala na terénnych vozidlách vo štvrtok popoludní," uviedol bezpečnostný zdroj. Vláda Nigeru sa k tejto téme priamo zatiaľ nevyjadrila.
      Najnovšia skupina sa pridala k šéfovi Kaddáfího bezpečnostných brigád Mansúrovi Dhaovi, ktorý do saharskej krajiny vstúpil v pondelok.
      Niger tvrdí, že Líbyjčanom, ktorí tvorili režim dlhoročného vodcu Muammara Kaddáfího, umožnili vstúpiť do krajiny z humanitárnych dôvodov. Chudobná africká krajina teraz čelí tlaku Západu, aby odovzdala predstaviteľov Kaddáfího režimu medzinárodnému trestnému súdu za závažné porušenia ľudských práv.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies