Do Nickelsdorfu prišlo v noci z Maďarska 3000 utečencov

NETKY.SK • 10 September 2015, 09:12 • 2 min
Do Nickelsdorfu prišlo v noci z Maďarska 3000 utečencov

NICKELSDORF - Viac ako 3000 utečencov dorazilo v noci nadnes z Maďarska na hraničný priechod v rakúskom Nickelsdorfe. Uviedla to agentúra APA s odvolaním sa na políciu.

slovakia

left justify in out

Medzi jednou a druhou hodinou v noci prišiel v do maďarskej prihraničnej obce Hegyeshalom vlak vezúci okolo 1000 ľudí. Cesta B10 z Maďarska do Rakúska preto zostala po celú noc z bezpečnostných dôvodov uzatvorená.


Vzhľadom na veľký počet prichádzajúcich utečencov vznikli problémy so zabezpečením dostatočných prepravných kapacít. Skoro ráno sa na hraničnom priechode nachádzalo okolo 2800 utečencov. Ďalších 400 ľudí dočasne ubytovali v hale, kde sa koná hudobný festival Nova Rock, a 250 v Parndorfe. Okolo šiestej hodiny vyrazil z Nickelsdorfu do stanice Westbahnhof vo Viedni špeciálny vlak s prvou skupinou 400-500 utečencov.

 

O ďalšom postupe rozhodne dnes dopoludnia štáb zriadený na ministerstve vnútra. Väčšina utečencov chce pokračovať v ceste ďalej do Nemecka. Rakúske úrady doteraz dostali len okolo 20 žiadostí o azyl.


Rakúske humanitárne organizácie očakávajú v najbližších dňoch ďalší masívny prílev utečencov. Súvisí to zrejme aj s tým, že 15. septembra začnú platiť v Maďarsku prísnejšie imigračné predpisy, ktoré okrem iného predpokladajú trest odňatia slobody až na tri roky pre tých, ktorí prekonajú plot na hraniciach so Srbskom.


Uplynulý víkend prekročilo hranice z Maďarska do Rakúska 15.000 utečencov. V ostatných dňoch sa ich príliv výrazne znížil.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies