Do NHL sa presunulo 62 Európanov, iba jeden Slovák

NETKY.SK • 17 September 2014, 11:38 • 2 min
Do NHL sa presunulo 62 Európanov, iba jeden Slovák

ZÜRICH - Medzi 62 Európanmi, ktorí sa počas tohto leta presunuli zo starého kontinentu do zámorskej NHL, je až 29 Švédov.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s minulým rokom prišlo k trinásťpercentnému nárastu prestupov hokejistov z Európy do NHL. Medzinárodná hokejová federácia pripravuje každoročne štúdiu odchodov a od prvej v roku 2005 je to najvyšší počet. Doterajší rekord bolo 61 hokejistov z roku 2010. Zo Slovenska eviduje IIHF v rámci zmien dresov iba Marka Daňa, ktorý je nováčikom v Columbuse Blue Jackets.

 

Okrem 29 Švédov a jedného Slováka sa s klubmi NHL dohodli aj desiati Fíni, deviati Česi, siedmi Rusi, dvaja Nemci a po jednom Chorvátovi, Dánovi, Francúzovi a Švajčiarovi. Borna Rendulič má šancu byť prvým hokejistom vyrastajúcim v Chorvátsku, ktorý si zahrá v NHL. Po vydarenom ročníku vo Fínsku s ním podpísalo zmluvu Colorado. Niektoré popredné hokejové krajiny nemajú už dlhšie nováčika v kluboch NHL. Bielorus nepodpísal nováčikovskú zmluvu od roku 2012, Nór od 2010, Slovinec od 2007 a Kazach od 2005. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona