Do Nemecka v októbri dorazilo 181-tisíc azylantov, ich nápor pokračuje napriek chladnému počasiu

NETKY.SK • 5 November 2015, 14:55 • 2 min
Do Nemecka v októbri dorazilo 181-tisíc azylantov, ich nápor pokračuje napriek chladnému počasiu

BERLÍN - Do Nemecka prišlo v priebehu októbra 181.000 žiadateľov o azyl, čo je o 17.000 viac než v predošlom mesiaci, pričom ich nápor sa aj napriek zhoršujúcemu počasiu ešte stále zvyšuje. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov, ktoré dnes zverejnilo nemecké ministerstvo vnútra, dorazilo do krajiny v priebehu prvých desiatich mesiacov roka 758.000 ľudí. V Nemecku v októbri zaregistrovali 54.877 oficiálnych žiadostí o azyl, pričom asi polovica pochádzala od Sýrčanov. Agentúra AP však upozornila, že toto číslo nevyjadruje skutočný počet príchodov, keďže úrady bojujú s náporom žiadostí a nestíhajú ich spracúvať dostatočne rýchlo. Spomedzi všetkých žiadateľov o azyl v Nemecku je v tomto roku najviac Sýrčanov, ale v absolútnych číslach ich predstihli balkánske krajiny. Nemeckí predstavitelia však avizovali, že všetci žiadatelia o azyl z Balkánu budú poslaní nazad do vlasti, keďže ich krajiny sú považované za bezpečné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies