Do Nemecka stále viac prichádzajú migranti s falošnými pasmi. Ich počet stúpol o 70 percent!

NETKY.SK • 12 December 2017, 08:24 • 2 min
Do Nemecka stále viac prichádzajú migranti s falošnými pasmi. Ich počet stúpol o 70 percent!

Počet imigrantov snažiacich sa dostať z gréckych táborov do Nemecka letecky s použitím falošných pasov v druhej štvrtine tohto roku vzrástol o 70 percent.

slovakia

left justify in out

Žiadatelia o azyl, ktorí uviazli v Grécku, sa snažia využiť nové spôsoby, ako obísť hraničnú kontrolu, ktorá im bráni dostať sa do nimi vytúžených krajín, ako je napríklad Nemecko.

Europol a agentúra Frontex tvrdia, že stále viac a viac migrantov využíva letecké spojenia a falošné pasy, ako by sa mali do Nemecka presúvať peši cez Balkán.

 

Podľa agentúry v prvej štvrtine tohto roku bolo 429 prípadov migrantov prichádzajúcich z Grécka do nejakej krajiny EU s falošným pasom. V druhej štvrtine roku toto číslo stúplo na 729 ľudí. 

 

Falošné dokumenty našli tak u Sýrčanov, ktorí používali talianske alebo grécke identifikačné údaje, alebo nemecké a sýrske pasy. Afgánci zase používajú falošné francúzske dokumenty alebo kórejské pasy. Migranti sa tiež pokúšajú dostať do Talianska, Holandska, Belgicka a Švajčiarska.

 

Azylanti sa pokúšajú z Grécka dostať už od uzavretia balkánskej cesty a postavenia hraničného plotu v Maďarsku, čo počty ilegálnych migrantov výrazne znížilo. Do Európy však prúdia naďalej, aj keď už nie v takom počte ako v roku 2015.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies