Do Nemecka priviezli ďalšieho pacienta s ebolou

NETKY.SK • 3 Október 2014, 07:10 • 2 min
Do Nemecka priviezli ďalšieho pacienta s ebolou

FRANKFURT NAD MOHANOM - Pracovníka humanitárnej organizácie nakazeného ebolou previezli v noci na dnes letecky do Nemecka. Muža po prílete do Frankfurtu nad Mohanom prepravili za prísnych bezpečnostných opatrení na izolačne oddelenie frankfurtskej univerzitnej nemocnice, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Informácie o štátnej príslušnosti muža ani jeho pôsobení v oblasti zasiahnutej epidémiou eboly zatiaľ oficiálne nezverejnili. Podľa nemeckých médií má ísť o belgického doktora, ktorý pracoval v Sierre Leone. Hesenská krajinská vláda i nemocnica avizovali poskytnutie bližších podrobností v priebehu dnešného dňa.

 

Organizátori letu sa ešte vo štvrtok dlho obávali, či stav pacienta vôbec umožní jeho prevoz do Nemecka, dodáva DPA s tým, že koncom augusta už v univerzitnej nemocnici v Hamburgu ošetrovali pacienta s ebolou zo západnej Afriky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies