Do Nemecka prišlo zatiaľ tento rok 213 tisíc nových žiadateľov o azyl

NETKY.SK • 12 Október 2016, 14:11 • 2 min
Do Nemecka prišlo zatiaľ tento rok 213 tisíc nových žiadateľov o azyl

BERLÍN - Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere dnes oznámil, že do jeho krajiny prišlo zatiaľ tento rok približne 213.000 uchádzačov o azyl, čiže pokračuje trend s oveľa nižším celkovým počtom nových príchodzích v roku 2016 oproti vlaňajším 890.000 žiadateľov.

slovakia

left justify in out

De Maiziere uviedol, že počet nových príchodzích migrantov "stále klesá, ale je naďalej značný". Minister dodal, že uvedený údaj, platný pre prvých deväť mesiacov tohto roka, zároveň vyjadruje počet migrantov, "ktorí sa skutočne zaregistrovali a do Nemecka vstúpili".

 

De Maizierovo ministerstvo oznámilo, že od januára do septembra sa v počítačovom systéme zaregistrovalo 272.185 ľudí ako prichádzajúci žiadatelia o azyl - v septembri to bolo 15.618 osôb, v súlade s údajmi z predchádzajúcich piatich mesiacov.

 

Avšak tento systém neregistruje ľudí podľa mena a údaje sa v minulosti nafúkli o ľudí, ktorí sa zaregistrovali viackrát. Počet ľudí zaregistrovaných vlani bol tak najprv stanovený na takmer 1,1 milióna, pripomína agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies