Do NBA možno pribudne ďalší tím, je to otázka ponuky

NETKY.SK • 12 November 2013, 12:49 • 2 min
Do NBA možno pribudne ďalší tím, je to otázka ponuky

DALLAS - Myšlienka rozšírenia počtu tímov v basketbalovej NBA nie je nereálna. Podľa majiteľa Dallasu Marka Cubana k súčasnej tridsiatke účastníkov možno pribudne ďalší klub či dokonca naraz dva, ale musí ísť o projekty, ktoré zdvihnú úroveň súťaže.

slovakia

left justify in out

"Existujú dobré vyhliadky, ale netuším, kedy sa tak stane. Myslím si, že v tomto prípade ide výlučne o ponuku. Tá suma musí byť taká, že majitelia klubov NBA si pri hlasovaní povedia: 'Boli by sme blázni, ak by sme to nevzali'. Presnú cifru nepoznám, som však naklonený tejto myšlienke," uviedol podľa Dallas News 55-ročný miliardár Cuban. 

Posledným do NBA pristupujúcim klubom boli Charlotte Bobcats v roku 2004. "Ak pôjde o ponuku vo výške 300 miliónov dolárov ako vtedy, hovorím nie. Myslím si, že to bola obrovská chyba a hlasoval som proti," doplnil Cuban. "Rysi" svojím príchodom nezvýšili konkurenciu v súťaži, patria medzi dlhodobo najslabšie tímy - aj pod taktovkou slávneho majiteľa Michaela Jordana. 

Súčasná NBA má po pätnásť tímov v Západnej aj Východnej konferencii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona