Do Národného registra nahrávok v USA zaradili albumy od N.W.A či Davida Bowieho

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 15:54 • 2 min
Do Národného registra nahrávok v USA zaradili albumy od N.W.A či Davida Bowieho

BRATISLAVA - Albumy Straight Outta Compton (1988) americkej hip-hopovej skupiny N.W.A a The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (1972) zosnulého anglického hudobníka Davida Bowieho či single Over The Rainbow americkej speváčky a herečky Judy Garland a People jej kolegyne Barbry Streisand pridali do Národného registra nahrávok americkej Kongresovej knižnice.

slovakia

left justify in out

Menované tituly sa stali súčasťou zoznamu chránených zvukových záznamov spolu s ďalšími 21 nahrávkami, medzi ktorými sú napríklad komediálny album Wanted: Live in Concert (1978) Richarda Pryora, kompilácia Their Greatest Hits (1971 - 1975) (1976) rockovej kapely Eagles či singel Amazing Grace speváčky Judy Collins. 

 

Do Národného registra nahrávok vyberajú zvukové diela a záznamy, ktoré sú významné z kultúrneho, historického či estetického hľadiska a majú aspoň desať rokov. S novými prírastkami sa ich počet zvýšil na 475. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies