Do nákupných centier pribudne 13 automatov na lístky na dopravu

NETKY.SK • 8 August 2012, 06:18 • 2 min
Do nákupných centier pribudne 13 automatov na lístky na dopravu

Do nákupných centier pribudne 13 automatov na lístky na dopravu - Doprava Cestovný lístok na mestskú hromadnú dopravu (MHD) si budú môcť Bratislavčania kúpiť aj v obchodnom centre či na letisku. Mesto totiž zrealizovalo súťaž na dodávateľa multifunkčných

slovakia

left justify in out

img

Cestovný lístok na mestskú hromadnú dopravu (MHD) si budú môcť Bratislavčania kúpiť aj v obchodnom centre či na letisku. Mesto totiž zrealizovalo súťaž na dodávateľa multifunkčných samoobslužných automatov, prostredníctvom ktorých si obyvatelia budú môcť kúpiť okrem štandardných lístkov aj električenku, dobiť elektronickú peňaženku na čipovej karte a zaplatiť pritom kartou. Odkedy ich budú môcť Bratislavčania využívať, Dopravný podnik Bratislava (DPB) ešte presne nevie. "Očakávame, že to bude niekedy na jeseň," potvrdila TASR hovorkyňa DPB Agáta Staneková.
      Do nákupných centier a na letisko by malo pribudnúť spolu 13 automatov. Umiestnené by mali byť v obchodnom dome na Kamennom námestí, na Kazanskej, Bajkalskej, Saratovskej a Rustavelliho ulici, Ivanskej, Lamačskej a Jantárovej ceste, Ceste na Senec, Nobelovom a Muchovom námestí a dva automaty by mali pribudnúť aj na letisku Milana Rastislava Štefánika. Bratislavčanom teda budú nové automaty dostupné len počas otváracích hodín nákupného centra, nie nonstop, ako dnes fungujú tie v exteriéroch. Na dotykovej obrazovke by však mali ponúkať napríklad aj informácie o cestovných poriadkoch.
      Mesto na dodávateľa zrealizovalo súťaž. "Svoje ponuky do nej predložili a podmienky účasti splnili dve spoločnosti," potvrdila TASR Daniela Rodinová z bratislavského magistrátu. V elektronickej aukcii v polovici marca ponúkla podľa jej slov najnižšiu cenu firma EMtest-Sk, s. r. o., Bratislava, s ktorou bola 6. júna podpísaná zmluva. 
      Bratislavská samospráva zákazku realizuje v rámci projektu "Dobudovanie tarifného zabezpečenia na území hlavného mesta SR Bratislavy - II. etapa". Automaty z 85 percent zaplatí z Operačného programu Bratislavský kraj. Zo štátneho rozpočtu pôjde 10 percent ceny a mesto dá zvyšných päť percent. Podľa portálu imhd.sk bude jeden takýto multifunkčný automat u vysúťaženého obstarávateľa stáť približne 25.000 eur s DPH.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies