Do najväčšej fotografickej súťaže na svete sa môžu prihlásiť aj Slováci

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 15:17 • 2 min
Do najväčšej fotografickej súťaže na svete sa môžu prihlásiť aj Slováci

BRATISLAVA - Najväčšia svetová fotografická súťaž Sony World Photography Awards dnes spustila prihlasovanie do jubilejného 10. ročníka.

slovakia

left justify in out

Okrem súťaží Professional (pre profesionálnych fotografov), Open (otvorená), Youth (pre mladých fotografov) a Student Focus (pre študentov fotografie) teraz tiež hľadá najlepšieho fotografa zo Slovenska, ktorý získa tzv. národnú cenu.

 

Súťaž, ktorú fotografické odvetvie uznáva ako silný hlas, ktorý môže podstatne formovať fotografickú kariéru víťazov i finalistov súťaže, je otvorená pre všetkých fotografov. Každoročne láka nové talenty aj uznávaných autorov a svetovému publiku predstavuje najlepšie fotografické diela, ktoré vznikli v predchádzajúcich 12 mesiacoch.

 

Fotografi môžu prihlasovať svoje snímky do súťaže Sony World Photography Awards zdarma do niektorej zo štyroch súťažných sekcií - Professional, Open, Youth a Student Focus na www.worldphoto.org. Súčasťou Slovenskej národnej súťaže (Slovakia National Award) sa môžu stať slovenskí štátni príslušníci prihlásení do niektorej z desiatich kategórií v rámci súťaže Open.

Víťazi získajú atraktívne ceny a výhody, medzi nimi sú napríklad najnovšie digitálne fotografické vybavenie, finančné ocenenia, možnosť prezentovať svoje dielo na výstave v Londýne či v knihe víťazných snímok.

 

Finalisti súťaže budú oznámení 28. februára 2017. "Mená víťazov súťaže Open a národných súťaží budeme poznať 28. marca 2017. Absolútni víťazi budú vyhlásení 20. apríla 2017 a výstava v galérii Somerset House v Londýne potrvá od 21. apríla do 7. mája 2017," TASR informovala Kristína Sásiková zo spoločnosti Supreme Communication.

 

Do Sony World Photography Awards 2016 je prihlásených rekordných 230.103 snímok z 186 krajín sveta. Titul najlepšieho profesionálneho fotografa roka (Professional Photographer of the Year) získal iránsky fotoreportér Asghar Khamseh. Víťazom Slovenskej národnej ceny v súťaži sa stal fotograf Peter Svoboda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona