Do Moskvy údajne pricestuje John Kerry

NETKY.SK • 30 Január 2015, 09:33 • 2 min
Do Moskvy údajne pricestuje John Kerry

MOSKVA - Moskva a Washington rokujú o možnej návšteve šéfa americkej diplomacie Johna Kerryho v Rusku s cieľom prediskutovať situáciu na Ukrajine, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na diplomatické zdroje.

slovakia

left justify in out

Išlo by o prvú návštevu Kerryho v Rusku od vypuknutia konfliktu na Ukrajine, počas ktorého sa vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom dostali na najhoršiu úroveň od skončenia studenej vojny.

 

"Rozhovory (o zorganizovaní návštevy) prebiehajú už niekoľko týždňov," povedal pre Reuters jeden z diplomatických zdrojov. Dodal, že návšteva by sa mohla uskutočniť "v nasledujúcich dňoch alebo týždňoch".

 

Ruské noviny Kommersant citovali zdroj, podľa ktorého Kerry navštívi Moskvu 4.-5. februára a bude rokovať s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

 

Spojené štáty obviňujú Rusko, že separatistom na východe Ukrajiny posiela vojakov a zbrane. Moskva to však odmieta a okrem iného tvrdí, že za zosadením ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča bol Západ. Washington i Brusel toto obvinenie odmietajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona