Do Moskvy lieta štyrikrát viac Slovákov ako pred rokom

NETKY.SK • 17 August 2010, 12:08 • 2 min
Do Moskvy lieta štyrikrát viac Slovákov ako pred rokom

Do Moskvy lieta štyrikrát viac Slovákov ako pred rokom

slovakia

left justify in out

Do ruskej metropoly lieta počas tohtoročnej letnej sezóny štyrikrát viac Slovákov ako počas minuloročnej. "Táto destinácia je ukážkou toho, ako dokážu ľudia zareagovať na pokles cien, ktorý vedia letecké spoločnosti správne spropagovať," vysvetlil pre TASR marketingový manažér internetového predajcu leteniek pelikan.sk Lukáš Švaro.
      Priemerná cena spiatočnej cesty do Moskvy bola prostredníctvom internetového predajcu od mája do polovice augusta minulého roka 231 eur, kým za rovnaké obdobie v tomto roku dosiahla 164 eur. "Toto zľavnenie cien malo za následok medziročný nárast predaja o 419 %," podotkol Švaro. Dodal, že ľudia si najčastejšie v ruskom hlavnom meste objednávali dvojhviezdičkové hotely.
      O niečo nižší, avšak 393-% nárast predaja leteniek zaznamenal pelikan.sk pri francúzskej destinácii Nice. Aj tu bola rozhodujúcim faktorom cena, pretože medziročne klesla o takmer 30 %. Spiatočná cesta tak v priemere vyšla jedného cestujúceho na 128 eur. Predaj stúpol ešte pri cestách do Barcelony (155 %), New Yorku (125 %) či Paríža (50 %).
      Naopak, najvýraznejší pokles zaznamenal internetový predajca pri letoch do Atén, čo bolo podľa Švara spôsobené obavami zo štrajkov. Slováci totiž veľmi citlivo reagujú na správy z médií. "Mierny pokles sme zaznamenali aj pri španielskych destináciách ako Tenerife, Gran Canaria a Mallorca," konštatoval.
      Na dovolenke zostávali ľudia počas leta 7 až 10 dní. "Podobne má svoj letový plán nastavený aj väčšina leteckých prepravcov," pripomenul Švaro. Podotkol však, že pri destináciách ako Nice či Barcelona sú obľúbené aj predĺžené víkendy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies