Do manželstva sa traja nezmestia

NETKY.SK • 2 Júl 2021, 07:02 • 2 min
Do manželstva sa traja nezmestia

Nevera je produktom zakázanej túžby. V jej jadre sa nachádza jed, ktorý má moc rozložiť vzťah na prach, a ako následok sa človek vyrovnáva so sklamaním, hnevom, niekedy dokonca až so vzrastajúcou nenávisťou.

slovakia

left justify in out

Ale žeby bola aj pre život nebezpečná? O tom sa zrejme vôbec neuvažuje, a ak aj predsa, tak veľmi zriedkavo. Autorka T.J. Lex, okolo ktorej sa vznáša aura tajomna, to ale na mysli mala, vďaka čomu vzniklo jej druhé knižné dielo s názvom Nebezpečná nevera.

 

img


Pozor, kniha nie je určená naivnému romantikovi, žánrovo sa zaraďuje medzi trilery, a nie raz sa pri čítaní môže stať, že sa buď budú prevracať oči, alebo... No to nech si radšej vyskúša čitateľ sám.

 

Dáma
Pre Kristianu Kollárovú, vždy dokonale sa ovládajúcu dámu, je nemysliteľné vzoprieť sa manželovej vôli. On, muž, ktorému v minulosti zložila sľub a s ktorým ju spájala síce nie vrúcna láska, ale kedysi aspoň tiché a pokojné porozumenie, ju núti hrýzť si do jazyka a prehĺtať hrdosť. Prikazuje jej, čo a kedy si obliecť, s akými ľuďmi sa smie rozprávať, akú kávu piť, nehovoriac o tom, že ju silou-mocou ťahá do praktík, na základe ktorých by nejeden psychiater vedel vyskladať presnú diagnózu.

 

img


Áno, po materiálnej stránke je Kristiana naozaj zabezpečená. Nažíva si vo velikánskom dome a nemusí ani prstom pohnúť, na podradnejšiu robotu je predsa najatá upratovačka. V jej prípade sa však taktiež osvedčila všeobecná pravda, že za vrece peňazí si nikto šťastie nekúpi.


Protiklady
Súhrou čohosi, čo by možno niekto považoval za náhodu, sa jej do života pripletie Lukáš, ktorý, chvalabohu, predstavuje úplný opak despotického a šialeného manžela.

 

Lukáš je obyčajný muž, nebojí sa pracovať rukami, a hoci sa snaží pôsobiť občas aj drsne, aby nesklamal chlapské móresy, drieme v ňom citlivá duša.

 

img


Ju priťahuje jeho jednoduchosť, jeho zasa fascinuje jej zložitosť. Je to staré známe klišoidné tvrdenie, že protiklady si k sebe vždy cestu nájdu. Akokoľvek silná je ale vzájomná sympatia, ani jeden nesmie zabudnúť na neopomenuteľnú skutočnosť, že ona je vydatá.


Podvádzanie môže mať v tomto vzťahovom trojuholníku oveľa fatálnejší dopad, ako len výčitky svedomia a naozaj ťažko stráviteľný rozvod.


Nebezpečná nevera otvára príbeh o tom, že hranice, hoci sa zdajú byť zbytočné, predsa len na niečo slúžia. Keď sa prekročia, nemusí to skončiť výhrou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies