Do Lučenca mieri nový investor, vytvorí sto pracovných miest

NETKY.SK • 14 December 2016, 08:57 • 2 min
Do Lučenca mieri nový investor, vytvorí sto pracovných miest

Lučenec 13. decembra (TASR) – Približne 100 nových pracovných miest vytvorí v Lučenci spoločnosť Forlit SK, s. r. o., ktorá sa plánuje etablovať v tamojšom priemyselnom parku a priemyselnej zóne. O investičnom zámere informoval na dnešnom rokovaní lučeneckých mestských poslancov predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Martin Juraščík.

slovakia

left justify in out

„V prvej etape by sme v Lučenci chceli vybudovať zastavanú plochu s rozlohou minimálne 7000 štvorcových metrov a zamestnať sto zamestnancov. Pre toto mesto sme sa rozhodli, pretože je odtiaľto blízko na maďarský, ako aj rumunský trh, na ktorý chceme vstúpiť,“ priblížil Juraščík.

 

Výška investície má podľa jeho slov dosiahnuť 15 miliónov eur. „Náš cieľ je na budúci rok doriešiť stavebné povolenia. V roku 2018 plánujeme začať výstavbu a v roku 2019 jej ukončenie a nákup technológií. V tom istom roku chceme spustiť skúšobnú výrobu, aby sme do konca roka 2020 mohli začať plnú výrobu,“ načrtol s tým, že ich prevádzka nebude ohrozovať životné prostredie. „Laicky povedané, fabrika nemá komín, nevypúšťa nič do vzduchu ani vody,“ dodal.

 

Poslanci po prezentácii plánovanej investície schválili zámer prenajať spoločnosti príslušné pozemky v priemyselnom parku, ako aj zámer odpredať jej ďalšie pozemky v priemyselnej zóne, ktoré najprv mesto nadobudne od ich súčasných vlastníkov. Rokovania samosprávy s investorom podľa slov primátorky Lučenca Alexandry Pivkovej stále prebiehajú a sú na dobrej ceste.

 

„Hodnotím to veľmi pozitívne. Tým, že sme dnes schvaľovali zámer prenajať mu pozemky, sme už urobili veľmi dôležitý krok aj pre neho, aby mohol ďalej pracovať s touto informáciou a s tým, že Lučenec považuje za veľmi dobrú investíciu v rámci lokality,“ uviedla.

 

Spoločnosť Forlit pôsobí na trhu v Českej republike od roku 1997. V roku 2003 začala vyrábať papierové voštinové panely, v súčasnosti predáva rôzne druhy kompozitných voštinových materiálov. Svoje výrobky dodáva odberateľom do viacerých európskych krajín, napríklad do Nemecka, Rakúska, Švajčiarska, Talianska či Maďarska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona