Do La Scaly na Jonasa Kaufmann sa dá ísť aj v kine

NETKY.SK • 30 Júl 2016, 13:31 • 2 min
Do La Scaly na Jonasa Kaufmann sa dá ísť aj v kine

BRATISLAVA - Päť prídavkov a štyridsaťminútový aplauz nasledoval v polovici júna minulého roku v milánskej opere La Scala po vystúpení nemeckého operného speváka Jonasa Kaufmanna (1969).

slovakia

left justify in out

Vypredaný koncert sa stal jednou z najsledovanejších udalostí sezóny. Podobný zážitok čaká 16. augusta aj divákov v sieti slovenských kín v podobe záznamu koncertu "Jonas Kaufmann: Večer s Puccinim". Záznam zaradia kiná siete Cinemax v mestách Banská Bystrica, Bratislava, Košice, Nitra, Poprad, Prešov, Trenčín, Trnava a Žilina v utorok 16. augusta o 20:00. Diváci si okrem iného vypočujú a pozrú árie a scény z opier Turandot, Tosca, Manon Lescaut, La Fanciulla del West a ďalších, agentúru SITA o tom informovala Barbora Menzl Drobná zo spoločnosti Cinemax.


V podaní svetovo uznávaného tenoristu Jonasa Kaufmanna zazneli vlani v júni v milánskej opere La Scale časti z opier Giacoma Pucciniho. Jednou z takých skladieb je i nesmrteľná ária princa Kalafa z opery Turandot Nessun dorma, ktorá má špeciálne miesto aj v srdci samotného Jonasa Kaufmana. "Milujem túto áriu. Mal som dvadsaťjeden, keď sa konal legendárny koncert Troch tenorov a ešte dlho potom som z nej mal rešpekt. Ešte aj dnes sa mi zrýchli tep, kedykoľvek ju počujem, alebo spievam," cituje tlačová správa Kaufmanna, ktorý sa ako tenor preslávil pre silu, bezchybnú techniku a všestrannosť svojho hlasu. Informácie o vstupenkách možno nájsť na - https://www.cine-max.sk/kaufmann_puccini.html a upútavka z koncertu je zverejnená na - https://www.youtube.com/watch?v=5ih1lTfpJFw.


Hviezdne operné produkcie ponúka pravidelne aj bratislavské Divadlo Aréna v rámci cyklu priamych prenosov z Metropolitnej opery "The Met: Live in HD". Počas letných divadelných prázdnin na programe nie sú. V nadchádzajúcej divadelnej sezóne 2016/ 2017 sa prvý prenos uskutoční 8. októbra o 17:50 a bude ním nové naštudovanie Wagnerovej opery Tristan a Izolda, informuje o tom Divadlo Aréna na svojej webstránke https://www.divadloarena.sk/ponuka/opera.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona