Do Kurdistanu pôjdu maďarskí vojaci, ak to schváli parlament

NETKY.SK • 6 Február 2015, 11:29 • 2 min
Do Kurdistanu pôjdu maďarskí vojaci, ak to schváli parlament

BUDAPEŠŤ - Maďarský parlament rozhodne o novej misii maďarských vojakov, ktorí by mali v autonómnom regióne Kurdistan zabezpečovať ozbrojenú stráž vojenských táborov. Napísalo to dnes internetové vydanie denníka Magyar Nemzet.

slovakia

left justify in out

Periodikum pripomína, že predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v stredu v rozhovore pre komerčnú televíziu Hír TV naznačil, že spolu s nemeckou armádou môže vzniknúť nová misia maďarských vojakov v tomto regióne, nachádzajúcom sa na hraniciach Turecka, Iraku a Iránu. Je na to však potrebný dvojtretinový súhlas zákonodarného zboru.

 

Podľa rezortu obrany by misia nebola novinkou, podobné úlohy plnili príslušníci maďarských ozbrojených síl v uplynulom desaťročí už aj v Iraku a Afganistane.

 

Magyar Nemzet informoval aj o rozhodnutí, že maďarskí vojaci ukončia misiu na Sinajskom polostrove a že sa zníži počet vojakov v afganskej misii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies