Do krajských nemocníc v Galante a Dunajskej Strede vstupuje Svet zdravia

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 15:17 • 2 min
Do krajských nemocníc v Galante a Dunajskej Strede vstupuje Svet zdravia

TRNAVA - Krajskí poslanci dnes odsúhlasili vstup spoločnosti Svet zdravia, a.s., ako strategického partnera do krajských nemocníc v Galante a Dunajskej Strede.

slovakia

left justify in out

Zavŕšil sa tým niekoľko rokov trvajúci proces, ktorým chcela krajská samospráva ozdraviť obe zdravotnícke zariadenia. Do obchodnej verejnej súťaže na prevod akcií Nemocnice s poliklinikou Dunajská Streda, a.s., a Nemocnice s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a.s., sa prihlásili dvaja záujemcovia. 
     

Spoločnosť Svet zdravia ponúkla za prevod akcií oboch nemocníc dohromady 2,1 milióna eur. V dunajskostredskej nemocnici chce do piatich rokov preinvestovať 11,7 milióna eur a v Galante 8,7 milióna eur. Zdôraznila, že spektrum a rozsah zdravotnej starostlivosti sa nebude znižovať, ale snahou je rozšíriť ju o ďalšie ambulancie a zvyšovať kvalitu. Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Tibor Mikuš na zasadnutí poslaneckého pléna zhrnul niekoľkoročnú anabázu, ktorá dnes vyústila hlasovaním o strategickom partnerovi. Povedal, že obaja záujemcovia predložili zaujímavé ponuky, víťaz mal pre TTSK interesantnejší variant. "Je to vážny míľnik v existencii našich nemocníc," konštatoval Mikuš. Podpredseda TTSK József Berényi dodal, že poslanci zo spádových oblastí oboch nemocníc vnímajú rozhodnutie nielen ako obchodnú a zdravotnícku záležitosť, ale aj ako citovú. "Nie je to ľahké rozhodovanie, ale víťazná ponuka je z nášho pohľadu vhodným riešením," dodal Berényi. Víta, že spoločnosť garantuje pre obe aj dvojjazyčnosť v styku s pacientmi.
     

Poslanci dnes súhlasili s prevodom 15.582 kmeňových listinných akcií na meno, každú v nominálnej hodnote 332 eur v prípade Dunajskej Stredy a 15.689 takýchto akcií v prípade Galanty. A k tomu 325 kmeňových listinných akcií na meno, každú v nominálnej hodnote jedno euro v Dunajskej Strede a 565 akcií v Galante pomerom hlasov 33 za a jeden proti, a poverili predsedu TTSK urobiť ďalšie potrebné kroky na uzatvorenie zmluvy.
     

Spoločnosť Svet zdravia, a.s., patrí do skupiny Penta Investments a je prevádzkovateľom dvanástich nemocníc v Partizánskom, Žiari nad Hronom, Banskej Štiavnici, Rimavskej Sobote, Rožňave, Spišskej Novej Vsi, Svidníku, Stropkove, Humennom, Vranove nad Topľou, Michalovciach a Trebišove. Na Slovensku pôsobí od roku 2006. Zamestnáva takmer 4630 pracovníkov a zabezpečujeme zdravotnú starostlivosť v spádovej oblasti pre viac ako 770.000 obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies